Zelenski, nou mesaj pentru Vladimir Putin despre NATO. Este pregătit pentru dialog

Zelenski, nou mesaj pentru Vladimir Putin despre NATO. Este pregătit pentru dialog
Zelenski, mesaj pentru Vladimir Putin

Volodimir Zelenski vine din nou cu un mesaj pentru liderul de la Kremlin. Ce își dorește acum președintele Ucrainei? Oficialul a subliniat că țara pe care o conduce este pregătită să vorbească și să caute compromisuri. Cu toate astea, susține răspicat faptul că Ucraina nu este pregătită să capituleze. „Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales.” Ce spune oficialul despre NATO?

Zelenski, nou mesaj pentru Vladimir Putin: ce spune președintele Ucrainei despre NATO?

Volodimir Zelenski a cerut din nou președintelui rus să accepte un dialog. Oficialul a subliniat că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelenski într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News.

Amintim că cerințele Federației Ruse pentru încetarea focului sunt: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc și recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR.

Oficialul a adăugat că nu este vorba despre el în contextul actual, ci despre oamenii care au avut încredere în acesta și l-au ales. De asemenea, el a susținut că și-a pierdut interesul în privința NATO, după ce și-a dat seama că alianța nu este pregătită să accepte Ucraina.

,, În ceea ce privește NATO”

„Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a adăugat el.

Cel din urmă a mai menționat că Ucraina nu vrea să fie o țară care „cerșește ceva în genunchi și nu va fi o astfel de țară, eu nu vreau să fiu un astfel de președinte”.

„Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriilor ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse”, a spus Zelenski.

El a subliniat că problema cheie este modul în care vor trăi oamenii din aceste teritorii, iar ceea ce trebuie să facă acum Putin este să accepte un dialog.

„Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este”, declarat președintele Ucrainei.