Zelenski, amenințare cruntă la adresa Rusiei după ultimele atacuri mortale din Ucraina

de: Rosu Ioana
14 08. 2023

Ucraina a contracarat cu succes atacurile rusești din regiunea Odesa, însă pagubele materiale semnificative nu au putut fi evitate, precum nici rănirea a trei persoane. Ulterior, comandamentul operațional ucrainean pentru sudul țării a raportat că inamicul a inițiat trei atacuri separate în cursul nopții, folosind un total de 15 drone de atac și 8 rachete de tip Kalibrm însă apărarea antiaeriană ucraineană le-a respins pe toate, reușind să intercepteze și să distrugă amenințările venite din aer.

Mesajul transmis de guvernatorul zonei după atac

Atacurile au lăsat în urmă pagube serioase în zonă. Un centru de antrenament a fost avariat, iar un magazin a suferit daune semnificative ca urmare a resturilor rezultate din distrugerea rachetelor.

Timp de câteva momente, centrul Odesa a fost în pericol de a fi lovit, însă apărarea eficientă a Ucrainei a evitat consecințele dezastruoase.

Conform informațiilor furnizate de Comandament, trei angajați ai unui supermarket au fost răniți în timpul atacurilor și au primit asistență medicală imediată.

O serie de clădiri din zonă au suferit avarii la ferestre și balcoane, iar mai multe mașini parcate în apropiere au fost deteriorate de unda de șoc produsă de explozii.

Două incendii au izbucnit în urma atacurilor, iar pompierii au intervenit rapid pentru a stinge flăcările.

„Ca urmare a atacului inamic din Odesa, mai multe incendii au izbucnit în urma căderii unor fragmente de rachete. Ferestrele clădirilor au fost aruncate în aer de suflul exploziei”, a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Zelenski, amenințare dură către Rusia după atacurile mortale din Herson

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis un avertisment ferm în fața recentelor atacuri mortale asupra regiunii Herson, promițând că nicio crimă a Rusiei nu va rămâne nepedepsită.

Amenințarea sa vine în urma unui tragic incident în care șapte persoane au murit, inclusiv un bebeluș de doar câteva săptămâni, după bombardamentele de duminică. Pe lângă cele 7 persoane decedate, alte 22 au fost rănite în aceste atacuri.

Autoritățile locale din Herson au anunțat zi de doliu pentru ziua de luni, în semn de omagiu pentru victimele acestor atacuri cumplite.

Cinci persoane au fost ucise în satul Shyroka Balka, printre care o întreagă familie de patru membri. Într-un sat învecinat, Stanislav, alte două persoane, inclusiv pastorul unei biserici, au fost răpuse de violența armatei ruse.

Înaintea declarației sale, Zelenski a dezvăluit că, numai până la ora 18:00 a zilei de duminică, au avut loc nu mai puțin de 17 bombardamente în regiunea Herson și alte atacuri în diverse zone, inclusiv în Nikolaev, Donbas și în zonele de graniță din nord-estul Ucrainei.

Liderul ucrainean a avertizat Rusia că nu va lăsa fără răspuns nicio crimă produsă în Ucraina de către armata lui Putin

„Nu există nicio zi în care răul rusesc să nu primească riposta noastră absolut corectă. Nu voi lăsa fără răspuns niciuna dintre crimele Rusiei.”, a declarat președintele.

Avertismentul său subliniază nivelul de determinare ce caracterizează populația și consucerea ucraineană de a răspunde cu fermitate agresiunilor și actelor de violență.

Pe măsură ce tensiunile continuă să escaladeze în regiune, comunitatea internațională privește cu atenție evoluțiile și răspunsurile care vor urma, în contextul unui conflict tot mai complex.