Zeama de varză, aur pentru sănătatea diabeticilor. Ce se întâmplă în corp dacă beau 1 pahar pe zi

Medicii recomandă zeama de varză în dieta bolnavilor de diabet

O dietă bogată în legume și fructe este o armă puternică împotriva nivelului ridicat de zahăr din sânge. Varza este una dintre cele mai bune legume pentru combaterea acestei afecțiuni. Mai mult de-atât, zeama de varză este recomandată în dieta diabeticilor.

Medicii recomandă zeama de varză în dieta bolnavilor de diabet

Zeama de varză este cu adevărat eficientă pentru tratarea diabetului. Odată introdusă-n corp, zeama de varză regenerează celulele deteriorate ale pancreasului. Este foarte sănătoasă, deoarece este bogată în proteine, vitamina C, B1, B2, B6, PP, K, A, U, potasiu și magneziu.

Când vine vorba de zeamă de varză, mai ales pentru diabetici, are o mulțime de proprietăți antioxidante și antihiperglicemice. Cu alte cuvinte o fac un medicament pentru diabet.

Beneficiile antidiabetice ale sucului de varză

Varza poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge, și ajută și la menținerea funcțiilor renale. Când un diabetic are niveluri extrem de ridicate de zahăr din sânge, peste 600 mg / dl, rinichii încearcă să scape de zahărul din sânge suplimentar eliminându-l prin urină.

Acest lucru duce la pierderea excesivă a fluidelor corporale, ducând la deshidratare. Deshidratarea face ca sângele să devină mai gros și crește și mai mult nivelul zahărului din sânge, ceea ce face dificilă rectificarea rinichilor. Acesta este motivul pentru care diabeticii sunt mai predispuși la insuficiență renală.

Bea un pahar de zeamă de varză pe zi

În cazul diabeticilor este recomandată zeama de varză, cel puțin un pahar pe zi, diluată cu apă. Cura cu zeama de varză, în acest caz, se ține timp de 21 de zile.

  • Cum se pregătește
    3 căni (675 g) varză verde organică tocată
    1 3/4 căni (435 ml) apă distilată

 

Cel mai bun mod de a prepara este folosind un storcător sau un blender. Spălați varza bine și tăiați-o înainte de a o pune în storcător. Adăugați apa distilată. Se amestecă varza și apa împreună la viteză mică timp de 3 minute.

Când apa a luat culoarea verde cu bucăți de varză vizibile, amestecați la viteză mare timp de 10 secunde. Se toarnă amestecul într-un borcan de 1 litru. Beți zeama cât este proaspătă, și nu o păstrați mai mult de 5 ore la frigider. Bea 1 pahar de zeamă de varză înainte de fiecare masă, cu cel puțin 30 de minute înainte.

Zeama de varză este, de asemenea, bogat în fibre, despre care se știe că ajută la prevenirea diabetului, deoarece încetinește absorbția de zahăr din organism. Dacă bei un pahar de zeamă de varză pe zi te poate ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge, de asemenea, poate ajuta la pierderea în greutate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI