Zăpadă de 15 centimetri, în România. Zona în care iarna şi-a intrat deja în drepturi, imaginile sunt de vis
Dacă zilele trecute zăpda și-a intrat în drepturi pe Transfăgărșan, iată că acum vorbim de zona în care iarna şi-a intrat deja în drepturi, iar imaginile sunt de vis. Citește mai departe și află unde s=-a depus zăpadă de 15 centimetri în România.
Prima rafală de frig arctic în Europa Centrală și de Vest
Conform meteorologilor de la SeverWeather, în aceste zile peste cele două zone de pe continent se va abate frigul arctic, spunând că este vorba de o schimbare semnificativă.
Află despre: Viscol şi zăpadă din belşug, la mijloc de octombrie. Vremea i-a surprins pe locuitori şi meteorologi, în Germania
Modelul meteorologic prognozat pe continent indică faptul că o depresiune adâncă se va forma în nord, eliberând prima rafală de frig arctic în vestul și centrul continentului în weekend și la începutul săptămânii viitoare
Specialiștii mai spun că o schimbare de temperatură este prognozată a fi destul de bruscă de-a lungul frontului rece în mișcare, răspândită pe o mare parte a continentului până la începutul săptămânii viitoare. Zonele joase din vestul și centrul Europei se pot aștepta la primele înghețuri ale sezonului.
S-a depus zăpadă de 15 centimetri, în România
Așa cum spuneam la început, prima zăpadă s-a depus pe Transfăgărșan, aici autoritățile interenind deja pentru degajarea carosabilului.
Vezi aici despre: Prima zăpadă din România în această toamnă. Pluguri pe Transfăgărășan, stratul este de 20 de centimetri VIDEO
Dar, iată că ANM anunță un nou strat de zăpadă de 15 centimetri, în România, fiind borba de zona Bâlea Lac, unde iarna şi-a intrat deja în drepturi. Pentru cei care se află în acest moment în zonă, peisajul este unul de vis, iar pentru următoarele zile se anunță noi ninsori în zonă.
Pe de altă parte, în prognoza meteo publicată zilele acestea, ANM anunță schimbări termice în mai toate regiunile, datele fiind actualizate ieri, pe 16 octombrie.
Prognoza ANM pentru următoarele săptămâni anunță schimbări termice
Conform datelor actualizate în această săptămână, deși în anumite zone valorile vor fi ceva mai ridicate, în vestul, sudul și sud-estul teritoriului vor exista schimbări semnificative ale vremii.
Tot pentru această perioadă, ANM precizează că ”Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării”. Pentru regiunile sud-vestice și vestice, va exista un deficit de precipitații.
În a doua săptămână, între 23 și 30 octombrie, ANM precizează că temperaturile sunt ceva mai ridicate,e xcepție făcând partea de sud și sud-vest, unde valorile termice vor fi posibil ceva mai scăzute.
Află detaliile: Alertă meteo ANM de vânt puternic în mai multe județe. S-a anunțat cod galben astăzi
Din punct de vedere al precipitațiilor, ANM spune că ”precipitațiile vor fi excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.”
Începutul lunii noiembrie ”va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări”, spun meteorologii ANM, cu rezerva unor fenomene de precipitații sub formă de ninsoare în zonele înalte și cele montane.
În ceea ce privește săptămâna 6 – 13 noiembrie, ANM spune cvă valorile termice vor intra într-n regim normal al perioadei, în întreg teritoriul României, iar ca și precipitații, ”cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință excedentară în toate regiunile.”