Zăpadă artificială pe pârtiile de schi din Poiana Brașov. Românii au plecat la munte pentru a se bucura de weekend
Temperaturile scăzute din ultima perioadă au adus și primii fulgi de nea la munte, însă zăpada căzută nu a fost suficientă pentru a schia. Administratorii pârtiilor din anumite stațiuni au pornit însă instalațiile pentru zăpadă artificială, astfel că românii se pot bucura de sporturile specifice acestui sezon.
S-a deschis sezonul de schi în Poiana Brașov
Sezonul sporturilor de iarnă a început puțin mai devreme decât de obicei anul acesta. Temperaturile scăzute și precipitațiile sub formă de ninsoare din ultima perioadă i-au făcut pe amatorii de sporturi de iarnă să scoată echipamentele și să meargă la munte mai devreme decât de obicei. Și administratorii unor pârtii din stațiunile montane s-au adaptat cererii și au pornit instalațiile care produc zăpadă artificială, astfel că doritorii se pot bucura de primul weekend de iarnă.
Primăria Brașov a anunțat că a început producerea zăpezii artificiale în Poiana Brașov. Datorită condițiilor meteorologice favorabile, cu temperaturi scăzute de până la -6 grade Celsius în zona superioară a masivului Postăvarul, sistemele pentru generarea zăpezii artificiale au fost puse în funcțiune în această dimineață. Acestea operează pe pârtiile Lupului Superior (până sub cabană), Ruia și Drumul Roșu – partea superioară, cu scopul de a forma depozite suficiente pentru pregătirea și amenajarea pârtiilor.
Cum va fi vremea în weekend la munte
După ninsorile de la începutul săptămânii, vremea s-a stabilizat, însă a rămas rece. Precipitațiile au fost mai puțin abundente, iar temperaturile s-au meținut în jurul valorilor normale pentru această perioadă a anului.
„Vor continua ninsorile, având în vedere deja stratul de zăpadă depus, astfel încât vorbim și de ninsori și de perioade viscolite ținând cont și de intensificările de vânt cu viteze de 40-50 km/h. În restul țării va fi o atenționare meteorologică valabilă până mâine dimineață la ora 10:00, iar în special precipitațiile moderate cantitativ cu valori mari mai ales în partea de sud și sud-vest a țării, de 20-25 l pe m², izolat peste 35 de l pe m² și intensificări ale vântului cu viteze de 40-50 de km/h care, în contextul, scăderii și regimului de temperatură amplifică senzația de frig”, a spus Elena Mateescu. șefa ANM, într-o intervenție recentă.
„Vom avea temperaturi minime pe parcursul nopților și dimineților destul de coborâte care pot ajunge până la -10 grade în depresiuni până la cel mult 2-3 grade în zonele mai joase de relief”, a mai precizat Elena Mateescu.