World Wide Web: lucruri de care n-aveai habar despre internet
World Wide Web, mai cunoscut drept www, a împlinit 30 de ani. Ei bine, s-au întâmplat o groază de lucruri între timp.
World Wide Web, în prezent, înseamnă rețele sociale, cloud, telefoane care sunt capabile să acceseze lumea online imediat și o dezvoltare a standardului 5G pentru un internet și mai bun. World Wide Web, pe scurt, e despre toate produsele care au fost construite pe baza interconectivității via internet.
Altfel, fără aceste produse, internetul n-ar fi decât calculatoare conectate între ele prin cabluri și cam atât. Mai jos sunt câteva detalii despre internet pe care probabil nu le știai.
YouTube a schimbat World Wide Web și acesta e primul clip
Primul videoclip încărcat pe YouTube nu are decât 18 secunde. Îl poți vedea în prim-plan pe Jawed Karim, unul dintre fondatori, explicând de ce consideră că elefanții sunt interesanți: pentru că au trompe foarte mari. Videoclipul în sine devine interesant doar dacă luăm în considerare evoluția ulterioară a site-ului și modul în care a ajuns să facă parte din Google.
Există tehnologie 4G pe vârful Everest
Vârful Everest din munții Himalaya este cel mai înalt punct de pe planeta noastră, cu 8.848 de metri înălțime. De obicei, conexiunea la internet nu era un lucru la care foarte mulți alpiniști se gândeau acolo, însă în 2013, o colaborare între niște companii asiatice a ajutat la instalarea internetului de mare viteza.
Poate cineva chiar va avea nevoie de internet cu tehnologia 4G acolo, în timpul unui popas. Nu știm cu exactitate. China Mobile, care a venit cu rețeaua, și Huawei, care a venit cu echipamentele compatibile, au fost principalii responsabili de proiect.
Un site dedicat ca să vezi cât de mult a îmbătrânit World Wide Web
În cazul în care vrei să afli mai multe despre internet, trebuie să știi că site-ul acesta îți arată numărul de zile trecute de la lansarea acestuia în forma sa actuală.
China încearcă să scape de dependența de World Wide Web
Unii oameni accesează atât de des internetul în China, încât autoritățile au înființat chiar și o clinică pentru a-i trata pe cei dependenți. În jur de 200 de milioane dintre utilizatorii din țara respectivă au vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, iar dintre cei afectați, 40% suferă de probleme de atenție și sunt hiperactivi.