Wizz Air anulează zborurile către cinci destinaţii. Locurile în care românii nu vor mai putea ajunge cu avionul
Sunt vești proaste pentru români după ce s-a aflat că Wizz Air anulează zborurile către cinci destinaţii. Care sunt acum locurile în care românii nu vor mai putea ajunge cu avionul și când se vor relua cursele care au fost oprite momentan.
Wizz Air suspendă câteva curse. Când vor fi reluate
Compania aeriană Wizz Air a decis ca zborurile București – Ancona, București – Rimini, Cluj Napoca – Perugia, Iași – Bari și Sibiu – Madrid să fie suspendate.
Cursele efectuate de Wizz Air nu vor fi suspendate imediat, ci începând cu primăvara acestui an, informează Boardingpass.
Ce se întâmplă cu zborul București-Ancona
Astfel, zborul București – Ancona, Italia, va fi suspendat de pe data de 22 martie până pe 30 octombrie. Această cursă abia ce fusese inaugurată, respectiv la începutul lui 2023.
De asemenea, șansele ca zborul să fie reluat la final de an sunt însă foarte mici, ținând cont că s-a constatat că aceasta nu este o destinație preferată de români pentru sezonul de iarnă.
Când va fi reluată cursa București-Rimini
Cursa București-Rimini, Italia, va fi efectuată până pe 15 mai 2023, urmând ca zborul să fie reluat, probabil, în luna noiembrie 2023.
Inaugurată în luna decembrie 2022, cursa Cluj-Napoca-Perugia, Italia, se suspendă începând cu data de 15 mai. Wizz Air și-a propus să o reintroducă din nou începând cu 1 noiembrie 2023.
De când va fi oprită cursa Iași-Bari
Zborul Iași-Bari, Italia, se va face până pe 21 martie 2023 și va fi reluat abia la finalul toamnei, respectiv de la 1 noiembrie 2023.
Zborul efectuat de Wizz Air între Sibiu și Madrid, Spania, va fi suspendat după data de 24 martie și urmează să fie reluat pe 30 octombrie 2023.
Wizz Air a renunțat, în ultimul timp, la mai multe rute spre și dinspre mai multe aeroporturi din țară și chiar a închis baza operațională de la aeroportul George Enescu, Bacău.
Când au loc turbulențele
Pe de altă parte, o știre arată că turbulențele din aer ar putea deveni mai dese și mai grave. Cei mai mulți români care au mers cu avionul au trecut prin turbulențe în timpul zborului.
Turbulențele au loc atunci când avionul zboară prin curenți de aer care se ciocnesc și care se mișcă la viteze diferite. Acestea ar putea deveni un fenomen tot mai des întâlnit, relatează CNN.
De câte feluri sunt turbulențele
„Există turbulențele ușoare, în care serviciul de catering poate continua și probabil că poți să te plimbi prin cabină, poate cu oarecare dificultate. Apoi există turbulențe moderate, în care orice nu este asigurat va fi dislocat și mersul prin avion este dificil.
Însoțitorii de bord sunt de obicei instruiți să stea pe locurilor lor. Cel mai rău tip este turbulența severă: aceasta este mai puternică decât gravitația și, dacă nu porți centura de siguranță, vei fi aruncat în interiorul cabinei.
Turbulențele se înmulțesc
Acesta este genul de turbulență care provoacă leziuni grave. Poți să-ți rupi oasele, de exemplu”, a declarat Paul Williams, profesor de științe atmosferice la Universitatea Reading din Marea Britanie.
Astfel, Paul Williams prezice că turbulențele de aer limpede vor crește substanțial pe tot globul până în 2050-2080, în special de-a lungul rutelor de zbor aglomerate.