William Shakespeare a murit. A fost primul bărbat vaccinat anti-Covid-19. Ce a pățit
A murit primul bărbat care a fost vaccinat anti-coronavirus. El se numea William Shakespeare și era în vârstă de 81 de ani.
William Shakespeare a murit
William Shakespeare primise doza de vaccin de la Pfizer-BioNTech la data de 8 decembrie, însă a decedat la vârsta de 81 de ani, joia trecută, la Spitalul Universitar Coventry and Warwiclshire din Anglia, potrivit Daily Mail.
Fotografia lui William Shakespeare făcea, în decembrie, anul trecut, înconjurul lumii, spre bucuria sa și a familiei lui, fiind primul bărbat care beneficia de vaccinul anti-coronavirus.
Tot atunci s-a speculat mult pe tema numelui său, identic cu al dramaturgului englez, William Shakespeare, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză, supranumit și„Poetul din Avon”, dar și pe seama faptului că este originar din Warwickshire, însă conform unor cunoștințe ai acestuia, pensionarul, de fapt, era originar din orașul Coventry.
Bărbatul era iubit în comunitate
William Shakespeare a murit joia trecută, în urma unei boli, chiar la spitalul unde fusese vaccinat anti-coronavirus. Bărbatul fusese vaccinat în timpul unei internări la unitatea destinată pacienților fragili.
”Trebuie să spun că personalul acestui spital este minunat”, mărturisea atunci William Shakespeare.
În prezent, moartea bătrânului este deplânsă nu numai de familia sa, ci şi de persoanele străine care au aflat vestea morții sale, marţi. Bărbatul era ”o figură foarte iubită” în Partidul Laburist din Coventry, potrivit unui consilier de cartier, Jayne Innes.
În plus, William Shakespeare a lucrat la uzinele Rolls Royce, dar a fost şi directorul Şcolii Primare Allesley şi Şcolii Coundon Court. În urma lui William Shakespeare au rămas soţia sa, Joy, doi fii, dintre care unul îi poartă numele, însă căruia i se spune Will, dar și nepoţi.
În România însă, Valeriu Gheorghiță, șeful Campaniei Naționale de Vaccinare a spus că românii trebuie să se vaccineze în continuare, deoarece trecerea prin boală nu garantează protecția împotriva tulpinelor mutante de coronavirus.
“Odată cu apariţia unor tulpini virale mutante, trecerea prin boală nu ne mai oferă protecţie semnificativă. Tocmai de aceea avem nevoie de vaccinare, pe de o parte pentru a creşte numărul de persoane care nu mai sunt receptive la boală şi pe de altă parte pentru a creşte protecţia faţă de aceste noi tulpini virale mutante. Este important să înţelegem că pandemia nu s-a terminat şi avem nevoie de consolidarea acestui tip de răspuns foarte bun din punct de vedere epidemiologic”, a spus Valeriu Gheorghiță, șeful Campaniei Naționale de Vaccinare din România.