Vremea se răcește semnificativ în România. Alertă meteo, vine frigul din nou

de: Ioana Bucur
20 04. 2023

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au venit cu informații de ultimă oră despre evoluția vremii în următoarele zile. Temperaturile scad din nou, va ploua în mai multe regiuni ale țării.

Prognoza meteo, se răcește din nou

O mare parte a țării rămâne sub influența unui ciclon centrat în zona Mării Negre, acesta aducând ploi în partea de sud, de centru, de est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest, nu sunt excluse nici descărcările electrice.

Temperaturile vor fi apropiate de mediile considerate normale pentru această perioadă a anului, maximele se vor situa în intervalul 12- 13 grade Celsius, cel mult 17-18. Mai cald va fi în partea de sud a teritoriului, unde termometrele vor arăta și 21 de grade Celsius.

„Din păcate nu putem spune că scăpăm de ploi nici astăzi, nici în următoarele zile. Ne vom afla și în acest weekend sub influența unui ciclon centrat în zona Mării Negre care va determina apariția averselor în partea de sud, de centru, de est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

Este foarte probabil să mai vedem și descărcări electrice în condițiile în care masa de aer se menține aproximativ aceeași, astfel încât temperaturile vor fi apropiate de un normal al perioadei. Maximele, de la 12…13 grade la cel mult 17…18 grade, posibil mai ridicate de atât, 20…21 de grade în partea de sud a teritoriului. Cel mai probabil, luni ar putea fi mai cald în acele zone”, a transmis meteorologul ANM, Alina Șerban, la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Val de căldură fără precedent în luna aprilie. Sunt temperaturi de peste 40 de grade, care sunt țările afectate

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Ploile vor continua și săptămâna viitoare, iar în zonele montane se anunță lapoviță și ninsoare. De marți, vremea se va răci accentuat, temperaturile vor fi sub mediile normale pentru acest interval, cu maxime de 7-8 grade Celsius, cel mult 15-16 grade Celsius.

„De săptămâna următoare, un front atmosferic va traversa teritoriul țării noastre de la vest către est și va determina precipitații pe arii mai restrânse, ceva mai organizate, sub formă de ploi și cantități mai însemnate de apă iar în zonele montane precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare în condițiile în care sunt semnale, la momentul acesta, că de marți s-ar răci în toate zonele, astfel încât temperaturile foarte probabil să fie mai scăzute decât în mod normal în a avea la această dată. Vorbim de maxime de la 7…8 grade, până la cel mult 15…16 grade.

Și în zona Capitalei va ploua din când în când, și la momentul acesta plouă, și în următoarele zile vom avea perioade cu ploaie, cu temperaturi ușor variabile, apropiate însă de un normal al perioadei, 15…16 chiar 18 grade. Poate puțin mai cald luni, undeva la 20…21 de grade în zona capitalei, la amiază”, a mai spus specialistul, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Primăvara adevărată se lasă aşteptată. Prognoza meteo pentru următoarea lună nu aduce veşti bune