Vremea sâmbătă, 28 martie 2020. Ultimele informații de la ANM

Vremea sâmbătă, 28 martie 2020. Ultimele informații de la ANM

Specialiștii de la ANM vin cu vești bune pentru acest weekend. Meteorologii anunță că vremea va intra într-un proces de încălzire, iar precipitațiile vor fi puține.

Informații ANM Vremea sâmbătă, 28 martie 2020

În zilele acestei săptămâni am avut parte de o vreme rece, cu valori termice, în mare parte din teritoriu, sub cele normale acestei perioade. Pe spații relativ extinse, dimineața și noaptea, s-a semnalat brumă. De interes au fost și intensificările vântului, care s-au semnalat în fiecare zi a săptămânii, mai ales în partea de sud și de est a țării, dar și în restul zonelor, precum și în zona montană, unde vântul a suflat cu putere. Temperaturile au început să urce încă de vineri.

Vremea sâmbătă, 28 martie 2020. Ultimele informații de la ANM
Starea vremii ora 07.00, meteoromania.ro

În următoarea perioadă, în Dobrogea și Bărăgan, temperaturile vor fi mai ridicate decât joi sau chiar și vineri. Nu își vor face simțită prezența ploile, dar vântul va continua să sufle cu mare intensitate. În Moldova, partea de sud, dar și în nordul Munteniei, regăsim valori ridicate și o vreme frumoasă, însă vântul va avea intensificări și o viteză de până la 50-60 km/h.

Temperaturile maxime pot atinge în aceste regiuni, dar și în Bucovina, valori de până la 15-16 grade Celsius. Vremea va marca o încălzire și în București, unde maximele termice pot ajunge și până la 16 sau chiar 17 grade Celsius. Vântul va continua să sufle și aici cu putere, intensificările ajungând și până la 44-55 km/h.

Vremea în weekend

Sâmbătă, 28 martie, specialiștii meteo anunță că temperaturile vor crește față de normalul perioadei. Pe parcursul nopții, există șanse ridicate de precipitații, scurte ca durată.

Duminică, 29 martie, norii pot apărea pe cer, atât în jumătatea de est a teritoriului, cât și pe partea sud-estică. Precipitații scurte, sub formă de ploaie, pot să pice trecător.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI