VREMEA Prognoza meteo pentru aprilie o să te întristeze

de: Redacția
02 04. 2019

Avem o prognoză meteo pentru prima jumătate a lunii aprilie și vremea nu se anunță deloc optimistă. Iată la ce să te aștepți.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat avertizările pentru vreme în prima jumătate din aprilie. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni arată că vremea va fi schimbătoare, cu temperaturi în scădere. Ploile vor pune stăpânire pe regiunile din întreaga țară din 5 aprilie.

Temperaturile vor fi în scădere în majoritatea zonelor în prima parte a intervalului. Meteorologii se așteaptă să crească în a doua săptămână din aprilie.

La munte, vremea va fi schimbătoare, cu temperaturi maxime cuprinse între 2 și 8 grade Celsius și minime între -6 și 1 grad. Precipitațiile se vor semnala temporar, mai ales după 5 aprilie.

Vremea în Muntenia

Vremea se răcește accentuat în a doua zi de prognoză, iar temperaturile scad de la 21 la 11 grade Celsius. Se va încălzi între 3 și 7 aprilie, valorile termice vor urca până la 15…17 grade. Se vor semnala precipitații temporare, mai ales după 6 aprilie.

Prognoza meto pentru Oltenia

Temperaturile vor scădea brusc de la 22 de grade Celsius la 12 grade în a doua zi de prognoză. Ulterior acestea cresc până spre 18 grade, iar spre finalul intervalului rămân la 15…17 grade. Precipitațiile vor fi temporare până pe 4 aprilie și pe suprafețe mici, apoi se vor extinde.

Vremea în Transilvania

În prima zi a prognozei meteo se vor înregistra 19 grade Celsius și 10 în cea de-a doua. Între 3 și 8 aprilie vremea se va mai încălzi, apoi va urma o răcire. Precipitații se vor semnala aproape în fiecare zi, mai ales în perioada 5-9 aprilie.

Prognoza meteo pentru Moldova

Vremea se răcește și temperaturile scad la 10 grade Celsius pe 2 aprilie. Până la intrarea în cea de-a doua săptămână a lunii se va încălzi cu 6 grade, după care valorile termice vor scădea din nou până la 14 grade. Precipitațiile vor fi temporare, mai ales după a cincea zi a lunii.

  • Mai multe informații despre condițiile meteo găsești pe IMPACT