Vremea pe 1 martie. Anunțul meteorologilor, ce temperaturi avem în prima zi a primăverii

Vremea pe 1 martie. Anunțul meteorologilor, ce temperaturi avem în prima zi a primăverii
ANM anunță, de 1 martie, Mărțișor cu ninsori și ploi 

Oficial începe primăvara, dar cu toate astea vom mai avea parte de temperaturi scăzute, pentru o perioadă. Chiar astăzi, de Mărțișor, ANM anunță ploi și chiar ninsoare în anumite zone din țară. Așa că primăvara va mai avea ceva de așteptat, la fel și temperaturile.

ANM anunță, de 1 martie, Mărțișor cu ninsori și ploi

Primăvara ne bate la ușă astăzi, dar temperaturile din termometre vor rămâne scăzute astăzi. ANM a emis un comunicat pentru anumite zone din țară. Temperaturi scăzute, ninsori și ploi, de Mărțișor.

În zona de est și sud-est a României astăzi vom avea parte de temperaturi scăzute,  iar cerul va fi mai mult noros. Vor apare fenomenele de precipiatații slabe sub formă de ploaie.Tot aici se va resimți vântul care va ave intensficări până la 45, 55 km/h. În restul teritoriului vă prezentăm mai jos cum va fi vremea în prima săptămână din martie.

Vremea de Mărțișor în România

În restul teritoriului vă prezentăm mai jos cum va fi vremea în prima săptămână din martie, și nu numai.

Banat

La începutul primei săptămâni de Mărțișor valorile termice în Banat vor fi în creștere treptată. Î perioada 3-5 martie vremea va fi caldă. Maximele vor fi de 14-16 grade, apoi se va răci brusc. Media temperaturilor diurne se va situa în jurul a 6-7 grade, în intervalul 6-8 martie.

După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, astfel temepraturile ajung până la 10-11 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între 0 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -3 și -2 grade. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Crișana

În Crișana,de Mărțișor, valorile termice vor fi în creștere treptată. În primele zile maximele vor ajunge la 12-14 grade. ANM anunță că ulterior vremea se va răci brusc. Media temperaturilor  va scădea spre 5-6 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere.

Vor fi valori apropiate de normalul perioadei. După această dată maximele ajung în jurul a 10 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între -1 și 2 grade, exceptând nopțile din perioada 7-10 martie când vor fi mai scăzute, spre medii de -5 și -2 grade. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, local și temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Transilvania

Începând cu prima zi de Mărțișor temperaturile vor fi în creștere treptată. ANM anunță că în zilele de 4 și 5 martie vremea va deveni caldă. Maximele perioadei ajung până la 12 grade, apoi se va răci brusc. Temperaturil vor scade și se vor situa în jurul a 3-5 grade, în intervalul 6-8 martie. După 9 martie avem iar o creștere a temperaturilor reștere spre valori apropiate de normalul perioadei. Maximele vor ajunge până la 7-8 grade.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative. Se vor situa în medie între -4 și -2 grad. În perioada 7-10 martie temperaturile vor fi mai scăzute, de -8 și -5 grade. Precipitații în general slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse în data de 1 martie și din nou, cu caracter local și temporar, începând cu 5 martie și până la sfârșitul intervalului.

Maramureș

În zona de nord-vest a țării valorile termice vor crește de Mărțișor. Conform ANM, în zilele de 3 și 4 martie vremea va deveni caldă. Maximele vor atinge valori de 10-.12 grade,. Cu toate astea media temperaturilor diurne va scădea spre 3-4 grade, în intervalul 6-8 martie.

Începând cu 9 martie regimul termic va fi în ușoară creștere spre valori apropiate de normalul perioadei, cu  maximelor în jurul a 8 grade. Temperaturile minime se vor situa în medie între -2 și 1 grad, iar între 7-10 martie temperaturile vor fi mai scăzute, spre -6 și -4 grade. Începând cu data de 5 martie și până la sfârșitul intervalului de referință, temporar, se vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii mai extinse în 5 și 6 martie, precum și în perioada 11-14 martie.

Moldova

Trecând în estul teritoriului, aflăm că de Mărțișor, procesul de încălzire se va resimți mai ales la valorile diurne. Media temperaturilor maxime va crește de la 5 la 14 grade, în timp ce media temperaturilor minime va oscila ușor în jurul valorii de 0 grade. Între 5 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 3 – 4 grade și a minimelor de -4 și -3 grade.

A doua săptămână va fi caracterizată de o creștere treptată a valorilor termice, cu mici variații de la o zi la alta. În intervalul 12-14 martie vremea va deveni ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie. În acest moment maximele ajung la 9-11 grade și minimele între de -2 și 0 grade.

Dobrogea

În sud-estul țării, pe malul Mării Negre, la început de martie vor fi temperaturi ridicate. Media temperaturilor maxime va crește de la 6 la 13 grade, în timp ce media temperaturilor minime se va situa între 2 și 4 grade.

Pe 6 și 7 martie se estimează răcirea vremii, spre o medie a maximelor de 5 grade și a minimelor de -1 și 0 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor crește treptat. Sse va ajunge ca în intervalul 12-14 martie vremea să devină ușor mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii martie. Temperaturile vor ajunge între 8-9 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 1 și 3 grade.

Muntenia

Sudul țării va resimți o încălzire a vremii până spre 5 martie, când vom avea între 8 și 16 grade maximele, iar minimele între 0 și 2 grade. După această primă săptămână, între 5 și 7 martie vremea se va răci.

Vom avea în termometre maxime de 6 gade, și minme de -3 grade. În următoarele două săptămâni se va reveni la temperaturi mai ridicate, cuprinse între 9 și 11 grade.

Temperaturi scăzute în Oltenia, de Mărțișor

Sud-estul țării, așa cum relatam la început, temperaturile vor fi scăzute și cerul va fi mai noros. Există predispoziția către precipitații sub formă de ploaie.

Temperaturile vor ajunge aici între 2 și 6 grade, urmând ca în cea de a doua săptămână din martie termometrele să înregistreze temperaturi mai ridicate, ajungând la 9 și chiar 11 grade.

Vremea de Mărțișor la munte

Vremea se va încălzi până pe data de 4 martie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 5-6 grade . Minimele vor ajunge la valori de -3 și -2 grade. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va determina maxime, în medie, în jurul a -2 grade și minime, în medie, de -9 și -7 grade.

În cea de-a doua săptămână a lunii martie, media temperaturilor maxime va crește treptat spre 0 și 2 grade, iar cea a minimelor va ajunge la -6 și -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații, predominant ninsori va fi în creștere începând din data de 5 martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI