Vremea până pe 7 august în România. Prognoza ANM, va fi prăpăd cu furtuni și caniculă

de: Corina Oprea
11 07. 2023

Vești rele din partea meteorologilor ANM! Urmează zile de foc, în care temperaturile vor depăși 40 de grade la soare. Specialiștii ANM spun că vremea va fi extrem de schimbătoare în următoarea perioadă, iar canicula va corela din plin cu intensitatea atmosferică ce ne va aduce ploi și furtuni puternice.

Canicula lovește România

Vara și-a intrat serios în drepturi și temperaturile ridicate domnesc în România. Meteorologi au emis prognoza meteo pentru următoarele zile, iar veștile nu sunt deloc bune. Conform directorului ANM, temperaturile vor fi mult mai mar decât era normal pentru această perioadă a anului.

Fără îndoială, joi va fi cea mai fierbinte zi din această perioadă, iar indicele temperatură-umezeală va depăși cu siguranță pragul critic de 80 de unități. De asemenea, meteorologi spun că temperaturile resimțite vor atinge valori de peste 40-42° celsius.

„Într-adevăr, vorbim de o săptămână călduroasă, caniculară începând de astăzi, în partea de vest-sud a țării. De altfel, am înregistrat la multe stații meteorologice, ne-am apropiat de 33-34° temperatura resimțită a depășit 38°.

De mâine (marți, 11 iulie), progresiv vom consemna valori de temperaturi în creștere, la nivelul maximelor de până la 38, posibil 39° la umbră”, a transmis directorul ANM.

Și săptămâna viitoare ar putea fi în aceleași condiții, semn că situația nu se va remedia. Până la data de 7 august, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în sudul țării.

Furtuni și vijelii în România

Deși ne confruntăm cu un val de aer fierbinte, se pare că nu scăpăm nici acum de ploi și furtuni. După zile întregi de vijelii și inundații, vin episoade puternice de caniculă, dar meteorologii anunță și precipitații.

În regiunile vestice, central-nordice și de munte, se așteaptă fenomene de instabilitate atmosferică. Prin urmare, la sfârșitul acestei săptămâni, în special vineri și sâmbătă, vom avea parte din nou de ploi. Acestea continuă până la începutul lunii august, conform prognozei prelungite a ANM.

Precipitații: ploi/furtuni în 18 și 20-22 iulie în Transilvania, ploi în 20 iulie în Maramureș, ploi în 20 și 22 iulie în Crișana, furtuni în 20 iulie în Oltenia și Moldova

  • Precipitații: ploi/furtuni în 18 și 20-22 iulie în Transilvania, ploi în 20 iulie în Maramureș, ploi în 20 și 22 iulie în Crișana, furtuni în 20 iulie în Oltenia și Moldova
  • Precipitații: ploi/furtuni în 26-29 iulie în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat; furtuni în jurul datei de 27 iulie în București, Iași, Rm. Vâlcea
  • Precipitații: ploi/furtuni în 6-7 august în Transilvania, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova”, transmite ANM.