Vremea o ia razna în România. Vin ploile torențiale, alerta dată de ANM în ziua de Paște

de: Ioana Bucur
16 04. 2023

Meteorologii vin cu vești proaste pentru următoarea perioadă. După scurtul episod de primăvară, vremea o va lua razna în România. Alerta dată de ANM chiar în ziua de Paște anunță ploi torențiale în mai multe regiuni ale țării.

Cum va fi vremea în România

Zilele de primăvară cu temperaturi mari și cer senin se lasă așteptate în România. Chiar în prima zi de Paște, specialiștii de la ANM au anunțat vreme rea în perioada ce urmează, cu ploi, intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică și valori termice în scădere, începând de duminică, 16 aprilie 2023.

„Ploile, mai ales sub formă de aversă, însoţite pe alocuri de descărcări electrice vor fi în extindere dinspre sud în cea mai mare parte a ţării. În Moldova, Muntenia, Oltenia, Carpaţii Meridionali şi Orientali, local se vor acumula cantităţi de apă de 15…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…50 km/h în sudul, centrul şi estul teritoriului, precum şi pe crestele montane”, au transmis meteorologii.

Informarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă de duminică, 16 aprilie, ora 12:00, până luni, 17 aprilie, ora 10:00.

Ploile vor continua și în săptămâna 17-23 aprilie, în aproape toate regiunile țării.

Te-ar putea interesa și: Furtuna Noa loveşte Europa. Aduce vânt puternic şi ploi torenţiale, ce se întâmplă în România

Prognoza pentru București

În București, valorile afișate de termometree vor fi din ce în ce mai mici, însă se vor încadra în intervalul considerat normal pentru această perioadă a anului, minimele ajungând la 8-9 grade Celsius.

Capitala nu va fi ferită de ploi, se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp şi posibil în jurul a 20 l/mp.

„Valorile termice diurne vor scădea faţă de cele din ziua precedentă şi vor deveni apropiate de cele normale la mijlocul lunii aprilie; astfel temperatura maximă va fi de 16…17 grade. Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp şi posibil în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 35…45 km/h. Minima termică va fi de 8…9 grade”, precizează ANM.