Vremea o ia razna în România. Avertismentul clar al meteorologilor

Avertisment ANM

Specialiștii de al Administrația Națională de Administrație au emis o nouă prognoză pentru zilele ce vor urma. Vremea se pare că o ia razva, iar iarna nu are deloc pașii îndreptați spre plecare. Ce anunță meteorologii?

Avertisment ANM

Gerul cumplit ne-a luat pe toți pe nepregătite, iar anunțul de zilele trecute al specialiștilor indica faptul că de miercuri temperaturile urmează să se îmbunătățească. Conform specialiștilor, se va depune polei pe suprafețe restrânse, vor fi precipitații sub formă de lapoviță, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane.

Meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie a explicat la Antena 3 ce ne așteaptă în perioada următoare. Specialiștii mai anunță și că valul de frig care a învăluit România de zile bune va mai persista încă puțin. Din cursul zilei de miercuri gradele vor crește, astfel ajungând până la 10 la finele săptămânii.

„În noaptea care urmează, treptat, precipitațiile sunt și sub formă de lapoviță sau ploaie și pe arii restrânse se depune polei. În vestul țării, de asemenea, vântul prezintă intensificări la munte, cu viteze în general de 50-70 km/h, iar pe crestele înalte, chiar viteze de 80-90 km/h, acolo viscolind ninsoarea și spulberând ninsoarea. Astăzi, vremea se menține deosebit de rece, maximele rămânând preponderent negative, iar la noapte, precum și în dimineața zilei de miercuri, 20 ianuarie, așteptăm să mai fie ger, dar numai pe arii restrânse”, a detaliat acesta.

Temperaturi estimate pentru restul săptămânii

”Mai avem de traversat încă o noapte foarte rece, cu temperaturi izolat sub – 18 grade în Maramureş, Transilvania şi în nordul şi centrul Moldovei, o temperatură minimă de -13 grade şi în zona preorăşenească a Capitalei. De marţi, temperatura va fi în creştere, în noaptea de marţi spre miercuri, doar izolat va mai coborâ temperatura în jur de -10 grade pe suprafeţe restrâns, în Muntenia, în estul Transilvaniei sau în Moldova, iar de miercuri vom avea temperaturi pozitive, ziua, în întreaga ţară. Miercuri sunt estimate temperaturi maxime între 1 şi 7 grade, dar vom vedea că joi, vineri, sâmbătă, mai ales în regiunile sudice, dar şi în partea de vest vor fi temperaturi maxime în jur de 10 grade”
Mihai Huștiu, meteorolog ANM

  • „Valabil de la : 19-01-2021 ora 17:35 până la : 19-01-2021 ora 23:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : La altitudini de peste 1800 m, vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 90…100 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității”, arată anm, care a semnalat azi o avertizare cu cod galben.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI