Vremea își face de cap în luna august. La ce trebuie să se aștepte românii, meteorologii Accuweather au actualizat prognoza

de: Andrei Simion
06 08. 2024

Meteorologii Accuweather susțin că ultima lună de vară va fi istorică! Vremea își va face de cap în august, valorile termice fiind schimbătoare. Într-o zi este căldură mare, în alta e prăpăd. Ce temperaturi sunt prognozate de specialiști?

Meteorologii Accuweather au modificat prognoza pentru august 2024

Precipitațiile și-au făcut simțită prezența zilele acestea, deși termometrul a arătat valori termice specifice acestei perioade din an. După ce canicula a topit Capitala, a apărut ploaia care a măturat-o. Cum va fi vremea în ultima lună de vară? Meteorologii Accuweather au schimbat prognoza.

Conform experților meteo, luna august va fi istorică în acest an, căci mercurul din termometre va continua să arate temperaturi foarte mari. Spre sfârșitul acestei săptămâni și inclusiv la mijlocul lunii, specialiștii în meteorologie anunță valori termice ce vor urca până la aproape 40 de grade Celsius! Ploile vor lipsi, iar locuitorii din București trebuie să se aștepte, din nou, la o căldură uriașă.

Nu scăpăm de caniculă

Potrivit ANM, singura zi din luna august când va ploua în Capitală va fi 17 august 2024. Chiar și așa, temperatura va fi de 35 de grade Celsius, Ultima săptămână de vară se anunță puțin mai răcoroasă, pentru că termometrele nu vor arăta mai mult de 29 de grade Celsius.

Pe 6 august 2024, în Capitală se anunță ploi și descărcări electrice. În mare parte, cerul va fi noros și vântul va sufla slab.

„Cerul va fi temporar noros, iar din a doua parte a nopții vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…20 grade”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.