Vremea în weekend-ul 17-19 noiembrie 2023. Meteorologii anunță prognoză de iarnă, cu zăpadă și ger

de: Sabina Anastasia
16 11. 2023

Anunț de ultimă oră din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Temperaturile vor scădea drastic în weekend-ul 17-19 noiembrie 2023. Se anunță precipitații ce vor lua forma fulgilor de zăpadă. În regiunile montane, stratul de zăpadă deja s-a depus. Cu ce fenomene ne vom confrunta.

Lapoviță, ninsoare și vânt puternic la munte

Prognoza meteo pentru ziua de joi, 16 noiembrie 2023, este una frumoasă. În majoritatea teritoriilor din țară, valorile termice variază între 7 și 14 grade Celsius. În zonele de munte, în mod deosebit la altitudini de peste 1.400 de metri, se manifestă lapoviță, ninsoare și vânt puternic.

Pe crestele munților, rafalele de vânt s-au intensificat, atingând până la 70 de kilometri pe oră, potrivit informațiilor actualizate comunicate de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în intervalul 17-19 noiembrie 2023

Vremea se schimbă în weekend-ul 17-19 noiembrie 2023. Temperaturile vor scădea treptat, luând naștere fenomene meteorologice specifice iernii. Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a anunțat cum arată prognoza meteo actualizată.

În ultimele zile, valorile termice au scăzut semnificativ în regiunile de munte, unde deja a nins. Stratul de zăpadă s-a depus consistent, potrivit precizărilor făcute de Elena Mateescu. La Călimani, de exemplu, este deja strat de zăpadă de o grosime de 22 de centimetri.

ANM anunță ger și ninsori pe teritoriul României

„Pentru scurtă vreme, va veni iarna în acest weekend. Deja avem strat consistent de zăpadă în masivele montane. La Călimani avem 22 centimetri de zăpadă. Ninsorile vor continua la munte, în weekend”, a anunțat directoarea ANM, Elena Mateescu.

Într-o intervenție televizată la DIGI24, directoarea ANM a explicat că precipitațiile vor continua să ia forma ninsorilor în zonele de munte. În țară, în general, temperaturile vor scădea. În majoritatea regiunilor, valorile termice vor fi mai mici decât cele raportate ca fiind normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

Directoarea ANM, Elena Mateescu, a explicat pentru sursa citată că temperaturile vor deveni negative, în weekend-ul 17-19 noiembrie 2023, în multe teritorii din țară. Valorile termice minime vor fi sub pragul de ger, de la minus 10 grade Celsius până la minus un grad Celsius.

De săptămâna viitoare însă, temperaturile vor crește treptat și vor reveni la cele specifice acestei perioade a anului, potrivit meteorologilor. Valorile termice minime vor fi de minus 5 grade în depresiuni și 5 grade Celsius pe litoral. Maximele vor varia în jurul valorii termice de 13 grade Celsius.

În ceea ce privește ultima lună a anului, cantitatea de precipitații și temperaturile vor fi apropiate de nivelurile specifice acestui interval de timp. În zonele intracarpactice, valorile termice vor fi negative, a spus directoarea ANM, Elena Mateescu.