Vremea de Revelion și pentru începutul lunii ianuarie. Când vin zăpezile în România
Vremea se schimbă radical în România. După ce am avut parte de un Crăciun călduros, cu temperaturi cuprinse între 10 și 15 grade, iar de Revelion temperaturile se vor menține pozitive, experții ANM avertizează când vor veni ninsorile la noi în țară.
Când vin ninsorile în România
În ianuarie și în februarie vom avea zăpadă. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit despre posibilitatea ca furtuna arctică să ajungă în România, dar și despre șansele de apariție a zăpezii în țara noastră în perioada următoare.
Deși în ultimele zile ale anului vom avea temperaturi de până la 14 grade, în Noaptea dintre Ani valorile termice nu vor scădea sub 6 grade Celsius. În luna ianuarie 2023 va ninge de câteva ori, în timp ce în februarie temperaturile vor scădea.
„În ultimele zile ale acestui an, dar și în debutul anului 2023, vremea va fi deosebit de caldă. Valorile maxime, în următoarele zile, se vor situa între 6…14 grade.
Chiar și în noaptea de Revelion vom avea temperaturi minime pozitive, cu cele mai ridicate valori în partea de vest a țării, până la 6-7 grade. În restul regiunilor, valori între 0-5 grade. Inclusiv în Capitală valorile vor fi pozitive, între 2-4 grade.
Am avut cea mai călduroasă zi de 25 decembrie, cel puțin pentru Capitală, din istoria măsurătorilor meteorologice. Până în jurul datei de 10 ianuarie temperaturile rămân ridicate.
Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a declarat specialistul ANM Elena Mateescu.
Citește și Prognoza meteo pentru începutul lunii ianuarie. Vremea o ia razna, câte grade vor fi și de Revelion
Va ninge de câteva ori în ianuarie și februarie 2023
Un val de aer polar traversează Europa, iar specialistul susține că acesta s-ar putea intersecta și cu România la începutul anului viitor.
„Masa de aer polar în zona respectivă asociată cu gradul de umezeală au determinat geneza şi modul de manifestare a ciclonului care afectează acum această parte a globului.
Europa traversează, însă, o perioadă cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că masa de aer de origine tropicală rămâne pe un blocaj anticiclonic de interes la latitudini mai coborâte şi cu siguranţă afectează inclusiv partea de sud-est, zona în care ne aflăm şi noi”, a explicat meteorologul Elena Mateescu la Antena 3.
Citește și Alertă de vreme rea de la ANM. Zonele din România care intră sub atenţionare meteo