Vremea de 1 Mai și de Paște. Ce temperaturi vom avea în România de sărbătorile pascale

de: Ioana Bucur
02 04. 2024

În condițiile în care Paștele Ortodox 2024 va fi celebrat la doar câteva zile de Ziua Muncii, mulți români vor profita de zilele libere pentru a pleca într-o minivacanță. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au vorbit despre cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște.

Românii se pregătesc de o minivacanță

În acest an, sărbătorile pascale și Ziua Muncii vor oferi românilor o minivacanță de câteva zile. Mulți sunt deja cu gândul la excursii și timp petrecut în aer liber, însă planurile depind, în mare măsură, de temperaturile de afară și condițiile meteo.

Specialiști de la Administrația Națională de Meteorologie au vorbit despre cum ar putea să fie vremea de 1 Mai și de Paște. Dacă analizăm datele din anii precedenți, se poate spune că începutul lunii mai este, de regulă, o perioadă caracterizată de vreme capricioasă, am putea avea parte de schimbări destul de mari.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște 2024

Meteorologii au transmis că este posibil ca ploile să își facă apariția în zona litoralului, unde temperaturile vor fi și mai mici decât în restul țării, din pricina influenței mării.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai.

În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării”, a declarat un specialist de la ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Vremea groaznică a făcut ravagii. Cinci oameni au murit din cauza rafalelor de vânt în Polonia

Temperaturi peste valorile normale, la final de aprilie

Potrivit ANM, ultima săptămână a lunii aprilie va fi caracterizată de vreme caldă – între 10 și 14 grade Celsius -, cu valori ceva mai mari decât mediile considerate normale pentru această perioadă a anului.

„Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, a transmis ANM.

Te-ar putea interesa și: Vremea se va schimba rapid în România. Când scad temperaturile cu peste 10 grade