Vremea 26-27 octombrie 2021. Ce ne așteaptă azi și mâine în România

Vremea 26-27 octombrie 2021. Ce ne așteaptă azi și mâine în România
Prognoza ANM pentru 26 și 27 octombrie 2021

ANM ne anunță că astăzi, 26 octombrie, și mâine 27 octombrie, vom avea parte de temperaturi mai ridicate pentru perioada în care ne aflăm. La nivelul întregului teritoriu valorile termice sunt cuprinse între 12 și 16 grade. ANM mai spune că nu vom avea parte de precipitații marți și miercuri, ci vom avea parte de cer însorit.

Prognoza ANM pentru 26 și 27 octombrie 2021

Pentru astăzi și mâine, 27 octombrie, în majoritatea zonelor țării teperaturile nu vor urca mai sus de 16 grade. Astfel că în Banat vom avea parte de maxime în jurul a 14 grade, iar minimele vor ajunge la 2-3 grade. În nord-vestul țării valorile termice pentru Crișana în zilele de 26 și 27 octombrie vor fi de 14 grade, iar minimele nu mai mult de 3 grade.

Tot pentru azi și mâine, în Transilvania temperaturile maxime ajung la 15 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii sub pragul de îngheț, iar în nordul teritoriului, maximele în Maramureș vor fi de 15 grade, iar minimele între 0 și 2 grade.

Estul și sud-estul țării va avea temperaturi maxime cuprinse între 11 și 14 grade, iar minimele între 1 și 7 grade. Așadar mai rece în Moldova și în Dobrogea. Muntenia și Capitala astăzi și mâine va avea temperaturi maxime cuprinse între 12 și 14 grade și minime a căror medie se va situa între 1 și 3 grade.

Va fi mai rece în Oltenia și la munte

Pentru azi și mâine, în Oltenia valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, cu maxime de 12-14 grade și minime de 2-4 grade. Apoi vremea se va încălzi treptat, urmând să devină ușor mai caldă caldă decât în mod obișnuit în intervalul 2 – 4
noiembrie, când se vor atinge, în medie, temperaturi maxime de 17-18 grade și minime de 7-9 grade.

În zona montată, în următoarele 48 de ore temperaturile maxime vor fi, în medie, de 6-8 grade. Vremea se va încălzi ușor, iar temperaturile maxime pentru întreaga zonă montană vor ajunge la 10-11 grade. Ulterior se estimează o scădere treptată a valorilor termice diurne astfel încât pe 7 noiembrie media maximelor va ajunge la 4-5 grade.

Media temperaturilor minime va fi ușor negativă, între -3 și -1 grad, în intervalul 25-28 octombrie și pe 7 noiembrie, iar în celelalte nopți ale celor două săptămâni va avea valori de 1-4 grade.

Astăzi și mâine, deși valorile maxime ajung până la 16 grade, totuși ete detul de rece. Mai avem puțin și intrăm oficial în prima lună de iarnă, ANM anunțând o schimbare majoră a valorilor termice, după prima săptămână din noiembrie. Așa că este cazul să ne pregătim hainele groase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI