Vreme de primăvară în România. Temperaturile cresc până la 23 de grade Celsius, câte zile ne vom mai bucura de căldură

de: Daoud Andra
26 10. 2024

Finalul lunii octombrie vine cu vreme frumoasă în România. Temperaturile medii vor depăși 20 de grade, iar cerul va fi senin în cea mai mare parte a țării, astfel că românii se pot bucura de vremea frumoasă în acest weekend și nu numai.

Vremea se încălzește pe final de octombrie

Weekend-ul vine cu vreme frumoasă în România și cu maxime ce vor depăși 20 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat prognoza pentru finalul lunii octombrie, iar zilele acestea aduc temperaturi blânde, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Cel mai cald va fi în sudul și vestul țării, în timp ce în nordul și estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice ceva mai scăzute.

”Avem parte de zile blânde de toamnă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal. În mare parte din țară, ne așteptăm la maxime de 20 și ușor peste 20 de grade, până la 22, poate chiar 23 în partea de sud și de vest a teritoriului. Acest tablou meteorologic va fi caracteristic până la finalul săptămânii, chiar și la începutul săptămânii viitoare.

Vom mai avea ușoare variații ale temperaturilor, însă doar ușoare. Mâine, de exemplu, temperaturile maxime vor fi mai mici cu 2-3 grade decât cele de astăzi, apoi vor mai crește ușor, astfel încât în weekend, din nou, în partea de vest și de sud a teritoriului, în mod deosebit, vom avea multe valori maxime de 20 de grade, ușor peste 22-23. În celelalte regiuni, temperaturile maxime se vor situa în marea lor majoritate între 13-14 și cel mult 18-19 grade, cel mai rece probabil în partea de nord și în estul Transilvaniei”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață

Meteorologii au mai precizat că nu vom avea parte de precipitații zilele acestea, în schimb, în unele regiuni se va forma ceața, care va fi prezentă pe parcursul nopții și dimineața.

”Vremea va fi frumoasă ca aspect, nu vor apărea precipitații în nicio regiune. Cel mult dimineața și noaptea se va forma ceață sau nebulozitate stratiformă care probabil să dea pe prin unele locuri burniță sau ploaie foarte slabă șii foarte izolat. În Capitală, la fel, o vreme frumoasă ca aspect, cel mai mult senin, temperaturi ușor peste normalul perioadei, în marea lor majoritate între 15-16 și 19 grade”, a mai spus Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Valorile maxime se vor înregistra în jurul prânzului, iar dimineața, seara și pe parcursul nopții vor fi temperaturi mult mai scăzute.