Vrei să cureți geamul șemineului? Ingredientul din bucătărie care îl face ca nou, imediat!

Vrei să cureți geamul șemineului? Ingredientul din bucătărie care îl face ca nou, imediat!
Cum cureti geamul de la semineu

Șemineul oferă un plus de eleganță oricărei locuințe, iar în lunile geroase de iarnă românii adoră să se bucure de căldura oferită de acest obiect de mobilier. Cum reușim să menținem curat geamul de la șemineu.

Scapă de petele de pe geamul șemineului cu cenușă

Cu siguranță atunci când ți-ai comandat șemineul pentru casă te-ai interesat de metodele prin care poți curăța geamul de la șemineu. Atunci când facem curățenie în casă este recomandat să folosim soluții care nu sunt toxice și nu conțin chimicale, iar îngrijirea șemineului nu face excepție de la această regulă.

Gospodinele au găsit un truc genial cu ajutorul căruia poți curăța geamul de la șemineul electric fără probleme, folosindu-te de un ingredient pe care-l are toată lumea în bucătărie. Este vorba despre banalul oțet, care ajută la eliminarea petelor de funingine de pe geam, imediat după ce sticla a fost curățată cu cenușă.

Pentru început trebuie să scoți geamul de la șemineu și să-l lași undeva rezemat, ca să se răcească. Mai departe, vei aduna cenușa și funinginea la baza arzătorului și vei folosi o perie dură pentru a îndepărta murdăria întărită.

Apoi vei șterge cenușa și funinginea desprinse de pe geam. Vei lua bolul cu cenușă și vei turna apă până la formarea unei paste. În continuare vei înmuia o cârpă de microfibră în cenușă cu care vei freca geamul în mișcări circulare, până când murdăria va fi eliminată treptat.

Cum cureți geamul de la șemineu cu oțet

După ce ai curățat geamul șemineului cu cenușă, gospodinele vin cu soluția potrivită de a dezinfecta totul. Oțetul este unul dintre ingredientele minune ale bucătăriei, alături de bicarbonatul de sodiu. Cu ajutorul acestuia vei elimina bacteriile și mizeria de pe suprafața pereților de sticlă ai șemineului.

Ai nevoie doar de un amestec de oțet și apă, iar problemele tale vor dispărea în doi timpi și trei mișcări. Primul pas presupune să îndepărtezi orice urmă sau reziduuri de pe geam folosind o cârpă umedă, urmând ca apoi să ștergi suprafața cu un prosop de bucătărie absorbant și rezistent.

În continuare vei amesteca o parte oțet și trei părți de apă într-o sticlă cu pompiță. Vei pulveriza soluția respectivă pe suprafața geamului, după care vei lustrui oțetul și apa cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Rezultatele sunt garantate, geamul de la șemineul tău va fi strălucitor. Dacă murdăria nu s-a luat din prima, tot ce trebuie să faci este să repeți procesul până când nu va rămâne nici urmă de pete sau dâre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI