Vrei o viață mai lungă? Află aici unul dintre secretele ei, dezvăluite de un medic

de: Bișinicu Andreea
31 03. 2022

Încă din vremurile străvechi, oamenii au apelat la tot felul de trucuri pentru a trăi cât mai mult și de a duce o viață longevivă lipsită de griji. Specialiștii au descoperit o metodă plăcută, ușoară și antrenantă care te ajută să duci o viață cât mai lungă. Care este secretul.

Cum trăiești mai mult prin dans

Dacă vrei să ai o viață cât mai lungă, specialiștii îți recomandă să dansezi cât mai mult. Nu, nu este o glumă, ci este vorba despre ce beneficii are dansul asupra organismului tău.

Capeți tonus muscular și te și distrezi în același timp. De asemenea, atunci când dansezi faci mișcare, lucru esențial pentru prevenirea unor afecțiuni precum osteoporoza sau alte tipuri de probleme cu oasele.

Mai mult de atât, dansul te menține în formă și te ajută să pierzi câteva kilograme, lucru pe care unele domnișoare mereu îl găsesc binevenit.

„Dansul ofera multe beneficii pentru sanatate si contribuie la longevitate. Tonusul muscular, forta, flexibilitatea si agilitatea cuplate cu rezistenta osoasa care reduc riscul de osteoporoza sunt esentiale sanatatii fizice.

”Fitnessul aerobic” contribuie la sanatatea cardiovasculara si pulmonara. Constientizarea spatiala, echilibrul hormonal, stimularea neurotransmitatorilor si cresterea increderii in sine pot aduce beneficii la nivel mental si psiho-emotional.

Interactiunile semnificative cu ceilalti pot fi benefice la nivel social, emotional si spiritual. Dansul ne permite sa ne exprimam emotiile intr-un mod sanatos. Nu este niciodata tarziu sa dansam. Putem culege multe dintre beneficiile dansului la orice varsta”, explica psihologul Laura Maria Cojocaru, potrivit acasă.ro.

Printre cele mai apreciate forme ale dansului sunt step-ul, hip-hop, zumba, bellydance și Bollywood. Toate aceste stiluri alerte sunt menite să te țină în priză și să te ajute să te menții într-o formă de invidiat.

De asemenea, dansul este văzut precum un mecanism de adaptare și echilibrare. Te ajută să scapi de stres și să ai o stare de spirit mult mai bună. De asemenea, poate fi o metodă extrem de eficientă pentru a cunoaște oameni noi.

„Dansul ofera o modalitate naturala de a construi relatii sociale, mai ales pentru cei care traiesc singuri si se confrunta cu lipsa interactiunii sociale.

Dansul poate fi folosit ca interventie de a face fata stresului si poate ajuta la contracararea depresiei si a singuratatii, reducand in acelasi timp stigmatizarea si opiniile critice externe asupra corpului in societatea actuala.

Dansul creste ritmul cardiac si tonifiaza muschii. Exercitiile fizice pot ajuta la simptomele depresiei si anxietatii prin eliberarea anumitor substante chimice in creier.

De asemenea, ofera o modalitate de a scapa de gandurile si grijile negative repetitive”, conchide psihologul Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI).