Vouchere noi pentru această categorie de români! Gabriela Firea a făcut anunțul, cine primește ajutor financiar

de: Stan Nicu
05 04. 2022

Vouchere noi pentru această categorie de români! Gabriela Firea a făcut anunțul, cine primește ajutor financiar. Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunțat, marţi, printr-o postare pe rețeaua socială, măsurile pentru populaţie care vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR.

Vouchere de 50 de euro pentru această categorie de români. Gabriela Firea a anunțat cine se încadrează

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a informat care sunt noile măsuri pe care coaliţia de guvernare le-a propus pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente, dar și la carburanți.

Coaliţia de guvernare PSD-PNL-UDMR urmează să discute despre vouchere pentru cumpărarea de alimente de bază, care vor fi date familiilor vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici.

Familiile vulnerabile vor primi un voucher de 50 de euro la două luni

Valoarea unui astfel de voucher ar fi de 50 de euro, pe care fiecare familie vulnerabilă îl va primi o dată la 2 luni, pe tot parcursul acestui an.

În plus, PSD propune acordarea lunară de vouchere, în perioada de școală, pentru elevii care au burse sociale. Astfel, valoarea unui astfel de voucher va fi echivalentul a 30 de euro, după cum anunță Gabriela Firea.

Dublarea cotei de hrană pentru bolnavii din spitale

De asemenea, coaliţia de guvrnare ar urma să ia în discuție și dublarea cotei de hrană pentru bolnavii internați în spitale, de la 11 la 22 de lei. Totodată, este vizată și creșterea alocației de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii aflați în centrele de plasament.

Nu în ultimul rând, tichetele de masă ar urma să aibă o valoare mai mare, respectiv de 30 de lei, în contextul în care acum este 20 de lei.

Schema de ajutor de stat pentru transportatori

Coaliţia de guvernare va discuta, de asemenea, și despre schema de ajutor de stat ce se acordă transportatorilor, respectiv pentru decontarea accizei la motorina achiziționată din țară. Propunerea PSD este ca aceasta să fie de 50 de milioane de lei, cu posibilitatea măririi.

„Tot acest pachet social, dar și alte măsuri concrete inițiate de PSD, pentru sprijinirea oamenilor și firmelor, vor fi analizate azi în ședința coaliției iar apoi vor ajunge pe masa guvernului”, a precizat Gabriela Firea, pe propria pagină socială.

Câți copii afectați de sărăcie trăiesc în România

Pe de altă parte, Gabriela Firea a anunțat că în România avem 1,3 milioane de copii afectați de sărăcie sau excluziune socială.

„Unul din trei copii nu au acces la servicii medicale, merg cu greu la școală sau ar putea ajunge în grija statului. Pentru ei trebuie să ne concentrăm forțele!”, a spus Gabriela Firea.