Vouchere de 50 de euro pentru români. În ce condiții s-ar putea acorda, dacă se aprobă proiectul

Vouchere de 50 de euro pentru români. În ce condiții s-ar putea acorda, dacă se aprobă proiectul. Sursa foto: laloc.ro

Pe masa premierului Ludovic Orban ar fi ajuns o propunere de salvare a restaurantelor din România, după ce acestea au fost nenorocite de epidemia de coronavirus. Propunerea de salvare constă în înmânarea unor vouchere în valoare de 50 de euro tuturor românilor.

Românii ar putea primi vouchere în valoare de 50 de euro. Cum ar urma să fie acordate

Reprezentanții restaurantelor din România vor ca statul să dea cetățenilor vouchere în valoare de 50 de euro, care să fie folosite în restaurantele din țară. Propunerea a fost făcută de către Dragoș Petrescu, antreprenor în domeniul HoReCa și proprietar al unuia dintre cele mai mari lanțuri de restaurante din România. Statul a lansat deja o măsură de ajutorarea afacerilor cu restaurante. Acestea nu vor achita în acest an impozitul specific.

Am cerut și am obținut promisiunea ca pe perioada anului 2020 să nu achităm impozitul specific” a anunțat Dragoș Petrescu.

Românii ar putea primi vochere pentru a merge la restaurant
Românii ar putea primi vochere pentru a merge la restaurant. Sursa foto: agora.md

HoReCa a cerut amânarea plății taxelor

Dacă impozitul specific nu va fi plătit deloc, în ceea ce privește taxele, patronii restaurantelor au cerut o amânare a plății acestora pentru anul 2021.

Patronii de restaurante că modelul voucherelor înmânate populației este împrumutat din Austria. Voucherele ar urma să fie folosită de către români în industria HoReCa, adică în hoteluri, restaurante, cafenele.

Voucherele pentru restaurant, model împrumutat din Austria

În lunile care urmează, toate companiile vor avea opțiunea să ofere angajațiilor tichete de masă caldă sau tichete de consum. Aceste tichete de masă caldă vor putea fi folosite doar în restaurante, cantine, zona HoReCa, vor putea fi un sprijin. Pe lângă tichete, am solicitat premierului, pe modelul vienez, distribuirea de vouchere către toți cetățenii posibil de 50 de euro care să poată fi folosiți în industria HoReCa și am văzut o efervescență excepțională în Viena, ar fi un adevărat ajutor un astfel de sprijin” a mai spus Dragoș Petrescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI