Volodimir Zelenski, promisiune solemnă în fața luptătorilor de pe front. Planurile mărețe ale liderului ucrainean

de: Rosu Ioana
14 03. 2023

În mesajul său de luni seară, Volodimir Zelenski a dat asigurări cu privire la oferirea protecției pentru războinicii ucraineni de pe front, astfel că, autoritățile ucrainene se vor ocupa de tot ce le stă în putere pentr aisgurarea sectorului de apărare și pentru achiziționarea armamentului necesar.

Frontul Ucrainei stă pe un butoi cu pulbere

Riscurile de pe front sunt tot mai mari, având în vedere modul mișelesc în care Rusia acționează, incusiv în zone rezidențiale. În mesajul transmis populației, Zelenski a dat asigurări cu privire la siguranța cu orice preț a soldaților pe front, promițând că autoritățile din Ucraina se vor asigura de toate cele necesare pentru ca războinicii care apără țara să aibă arme suficiente pentru a nimici soldații ruși.

Zelenski a avertizat cu privire la terenul minat, care reprezintă un pericol din cauza munițiilor neexplodate. Următorul pas pentru a asigura securitatea luptătorilor este accelerarea deminării umanitare, extinsă pe 170.000 de kilometri pătrați, care va elimina din calcul un risc uriaș. Mai mult, o parte din acest pământ minat este al fermierilor, iar acest lucru pune în pericol inclusive agricultura.

„Guvernul a aprobat şi propune Radei Supreme să adopte amendamente la bugetul de stat, cu mai mult de jumătate de trilion de grivne alocate suplimentar pentru apărare.

Toate fondurile vor fi folosite pentru a oferi sprijin financiar armatei, pentru a sprijini sectorul nostru de apărare şi pentru a cumpăra echipamente de apărare, inclusiv drone. Vom face tot posibilul şi imposibilul pentru a ne întări războinicii.

Astăzi am discutat şi despre deminarea umanitară, ceva care este vital, la propriu. Până acum, peste 170.000 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru rămân periculoşi din cauza minelor inamice şi a muniţiilor neexplodate.

O parte semnificativă a acestui teritoriu este pământul fermierilor noştri, pământul care a fost cultivat. Aşa că astăzi am discutat cum să intensificăm această activitate: să accelerăm deminarea umanitară şi să creştem cooperarea cu partenerii”, a spus Zelenski.