Volodimir Zelenski rupe tăcerea despre lovitura finală pe care Occidentul i-o poate da lui Vladimir Putin: „Asta va fi cea mai puternică sancțiune împotriva Rusiei”

Volodimir Zelenski rupe tăcerea despre lovitura finală pe care Occidentul i-o poate da lui Vladimir Putin: „Asta va fi cea mai puternică sancțiune împotriva Rusiei
Volodimir Zelenski, în timpul unui discurs

Volodimir Zelenski a făcut recent o nouă serie de declarații privind situația devastatoare lăsată de soldații ruși în Ucraina. Din păcate, liderul ucrainean consideră că sancțiunile impuse Rusiei nu sunt suficient de dure, astfel încât, trupele lui Vladimir Putin atacă necontenit civilii din mai multe orașe, lăsând pe străzi cadavrele înșirate ale acestor oameni nevinovați. Președintele Ucrainei a mulțumit țărilor occidentale pentru ajutorul și susținerea acordată și le-a dezvăluit, de asemenea, care ar fi cea mai puternică sancțiune împotriva Rusiei în condițiile date.

„Sunt necesare mai multe sancțiuni”

Volodimir Zelenski critică dur targiversarea Occidentului cu privire la impunerea unor sancțiuni, cât și a evaluării acestora, în timp ce trupele rusești comit atrocități ăn mai multe orașe din Ucraina. Acesta a transmis în mod categoric faptul că este nevoie de sancțiuni mai îndrăznețe, iar dovada stă în eficiența sau ineficiența celor impuse până în acest moment.

„De mai bine de o zi, mass-media vorbește nu despre cum funcționează, de fapt, sancțiunile împotriva Rusiei, ci despre motivul pentru care sunt importante aceste sancțiuni. Parcă se convinge că au introdus lucrurile potrivite, că sunt suficiente restricții.

Dar, dacă sancțiunile ar funcționa cu adevărat, nu ar trebui să explicăm atât de detaliat și de meticulos de ce sunt importante. Prin urmare, subliniez încă o dată: sunt necesare mai multe sancțiuni, sancțiuni îndrăznețe. Curajul ar trebui să fie un criteriu de evaluare a deciziilor”, a spus Zelenski.

Liderul Ucrainei a transmis și care este, din punctul său de vedere, cea mai puternică sancțiune împotriva Rusiei. Potrivit acestuia, furnizarea muniției necesară Ucrainei pentru a putea învinge trupele rusești ar reprezenta sancțiunea cea mai dură pentru Rusia și conducătorul său, fiind astfel înfrânt în acest război sângeros care a produs moartea a mii de oameni nevinovați.

„În primul rând, ucrainenii au nevoie de arme care să ne permită să câștigăm pe câmpul de luptă. Și aceasta va fi cea mai puternică sancțiune împotriva Rusiei dintre toate cele posibile”, a dezvălui Volodimir Zelenski.

„Bilanțul victimelor masacrului din Borodyanka, mult mai rău decât cel din Bucea”

În continuare, Volodimir Zelenki a mulțumit tuturor țărilor care au susținut Ucraina în această perioadă de război, fiind recunoscător totodată pentru suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului, marcând un moment în care începe să se facă dreptate

„Rusia pierde treptat chiar și pe acele platforme pe care le considera destul de confortabile pentru sine, în special, Adunarea Generală a ONU a anunțat suspendarea calității de membru al Rusiei în Consiliul pentru Drepturile Omului. Este destul de logic, destul de corect. Suntem recunoscători acelor state care au susținut acest lucru. Rusia nu are nimic de-a face de mult timp cu conceptul drepturilor omului”, a transmis acesta.

Președintele Ucrainei a povestit teroarea descoperită în Borodyanka, după retragerea trupelor rusești. Din păcate, situația pare să fie mult mai grea decât în Bucea, acolo unde sute de civili au fost supuși unor atrocități inimaginabile.

„Au început lucrările de demontare a resturilor din Borodyanka. Este mult mai rău, chiar mai multe victime ale invadatorilor ruși. Și ce se va întâmpla când lumea va afla tot adevărul despre ceea ce a făcut armata rusă la Mariupol? Acolo, pe aproape fiecare stradă, este ceea ce a văzut lumea în Bucha și în alte orașe din regiunea Kiev după retragerea trupelor ruse. Aceeași cruzime, aceleași crime teribile”, a mai spus președintele Ucrainei.