Volodimir Zelenski, despre singura cale de scăpare după ultimele atacuri ale Rusiei. Ce plan are liderul ucrainean

de: Rosu Ioana
30 01. 2023

În ultimele zile, atacurile s-au intensificat și mai tare, astfel că Rusia bombardează fără milă mai multe zone din Ucraina, făcând victime inclusiv printre civili. În cursul zilei de ieri, trei civili au fost uciși în bombardamentele din orașul port Herson, acolo unde forțele ruse au lovit un spital, o școală, o stație de autobuz, un oficiu poștal, o bancă și clădiri rezidențiale. Alte cinci persoane au fost rănite. În mesajul de duminică seară, Volodimir Zelenski a vorbit despre pierderile masive ale oamenilor din armata Rusiei, dar și despre cum poate Ucraina să învingă în acest război.

Vladimir Putin, indiferent la pierderile de vieți omenești din armata sa

În cursul serii de duminică, liderul ucrainean a oferit ultimele informații de pe câmpul de luptă, acolo unde Rusia atacă agresiv, fără să fie influențat de faptul că armata sa pierde extrem de mulți oameni. Totodată, Volodimir Zelenski a lăudat vitejia armatei ucrainene, care până acum, a reușit să apere glorios anumite zone importante esențiale pentru protejarea întregii țări.

„Situaţia este foarte dificilă. Bahmut, Vuhledar şi alte zone din regiunea Doneţk sunt atacate constant de Rusia. Există încercări constante de forţare a apărării noastre. Inamicul nu îşi numără oamenii şi, în ciuda numeroaselor pierderi de vieţi, menţine o intensitate ridicată a atacurilor.

În unele dintre războaiele sale, Rusia a pierdut în total mai puţini oameni decât pierde acolo, în special în apropiere de Bahmut. Şi acest lucru poate fi contracarat doar printr-o rezistenţă extraordinară şi o înţelegere deplină a faptului că, apărând regiunea Doneţk, războinicii noştri apără întreaga Ucraină. Pentru că fiecare pas pe care inamicul este împiedicat să-l facă înseamnă zeci de paşi pe care ocupanţii nu îi pot face în alte direcţii”, a spus Zelenski.

Susținerea Ucrainei de către parteneri, singura soluție pentru victorie

Zelenski a reamintit că viteza de aprovizionare cu ajutoare de natură militară și financiară din partea Occidentului este esențială pentru a rezista în fața atacurilor din partea Rusiei, motiv pentru care, aceste ajutoare trebuie primite rapid și transformate în factori cheie împotriva Rusiei.

„Facem totul pentru a ne asigura că presiunea noastră depăşeşte capacităţile de asalt ale ocupanţilor. Şi este foarte important să menţinem dinamica sprijinului de apărare din partea partenerilor noştri. Viteza de aprovizionare a fost şi va fi unul dintre factorii cheie în acest război.

Rusia speră să prelungească războiul, să ne epuizeze forţele. Aşa că trebuie să facem din timp arma noastră. Trebuie să grăbim evenimentele, să grăbim aprovizionarea şi deschiderea de noi opţiuni de armament necesare pentru Ucraina”, a adăugat Zelenski.

Președintele Ucrainei a lăudat rezultatele obținute săptămâna precedentă, exprimându-și optimismul și dorința de a reuși și mai multe în săptămâna ce urmează.

„Săptămâna aceasta avem rezultate semnificative în domeniul apărării în relaţiile cu Statele Unite, Germania, Polonia, Canada, Belgia, Norvegia, Italia şi alte ţări. Trebuie să facem săptămâna viitoare să nu fie mai puţin puternică pentru apărarea noastră”, a adăugat Zelenski.