Volodimir Zelenski, despre lovitura dură primită din partea Rusiei într-o singură zi. Ce s-a întâmplat pe teritoriul Ucrainei

Volodimir Zelenski, despre lovitura dură primită din partea Rusiei într-o singură zi. Ce s-a întâmplat pe teritoriul Ucrainei
Voldimir Zelenski, liderul Ucrainei

Volodimir Zelenski a trimis un mesaj către națiune, în cursul serii de duminică, oferind ultimele informații despre situația de pe front. Din păcate, armata lui Vladimir Putin nu se oprește din atacuri, iar ieri, regiunea de est a fost principala țintă de atac a rușilor. Liderul ucrainean a vorbit și despre o posibilă pace între Rusia și Ucraina, menționând în ce condiții ar putea fi realizată.

Ce se întâmplă pe frontul de luptă după 270 de zile de război

După zile dure de atacuri, Volodimir Zelenski a decis să facă un scurt rezumat al momentului cu privire la modul în care luptele au avansat în Ucraina. Din păcate, în cursul zilei de ieri, Ucraina se află în dezavantaj, după ce rușii au lansat peste 400 de bombardamente în regiunea de est, distrugând mai multe zone.

Liderul ucrainean le-a mulțumit tuturor forțelor de apărare și aliaților, solicitând ajutor în continuare pentru distugerea inamicului. Din păcate, infrastructura energetică a fost grav avariată, astfel că Zelenski confirmă că în această perioadă, tot ce este legat de sistemul energetic este la pământ într-o mare parte a orașelor, în timp ce specialiștii încearcă să restabilească situația.

„Această zi se apropie de sfârşit, deja a 270-a zi a războiului. Cele mai aprige bătălii, ca şi înainte, sunt în regiunea Doneţk. Deşi astăzi sunt mai puţine atacuri din cauza vremii, numărul de bombardamente ruseşti rămâne, din păcate, extrem de mare.

Regiunea Lugansk , încetul cu încetul mergem înainte cu bătălii. Până acum, au existat aproape 400 de bombardamente în est de la începutul zilei. Mulţumim tuturor celor care deţin funcţii şi ne ajută forţele de apărare. Sud, menţinem linia, distrugând constant şi foarte calculat potenţialul ocupanţilor.

Al doilea subiect este energia. Restaurarea reţelelor şi a capacităţilor tehnice de alimentare, deminarea liniilor de transport electric, reparaţii, totul continuă non-stop. Am reuşit ieri să atenuăm situaţia în unele regiuni în care au fost multe probleme reale.

În această seară au loc opriri de stabilizare în 15 regiuni şi la Kiev. Cele mai mari sunt regiunile Viniţiia, Sumî, Poltava, Hmelnytskyi, Ivano-Frankivsk, Kiev. Facem tot posibilul şi imposibilul pentru a reveni la viaţa normală în Odesa, Harkov şi în toate oraşele şi comunităţile noastre”, a transmi Zelenski, potrivit News.ro.

Propunerile de pace ale Ucrainei, susținute de toată lumea

Cu privire la propunerile de pace propuse de Ucraina, Volodimir Zelenski s-a adresat participanților din cadrul summitul-ui Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, confirmând că Ucraina este susținută de multe țări, privind modul în care dorește să negocieze pacea, în timp ce propunerile Rusiei de pace sunt lipsite de conținut.

„Acestea sunt peste 50 de ţări participante şi peste 20 de ţări observatoare. Africa, Asia, America, Europa, oriunde aud Ucraina, oriunde cunosc propunerile noastre despre cum să restabilim pacea în Ucraina şi cum să restabilim stabilitatea în lume.

Voi spune imediat că formula de pace ucraineană este percepută extrem de pozitiv în lume. Este destul de constructiv şi realist – spre deosebire de retorica rusă goală şi falsă despre presupusa lor disponibilitate pentru un fel de negocieri.

Vom face totul pentru ca lumea să accepte formula de pace ucraineană. În săptămâna viitoare vor avea loc câteva adrese internaţionale importante. Şi deja ne pregătim”, a transmis liderul ucrainean.

Urmăriți Playtech.ro și pe