Volodimir Zelenski, anunțul din miezul nopții care îl va înfuria pe Vladimir Putin. Planul pus la cale de aliații Ucrainei

Volodimir Zelenski, anunțul din miezul nopții care îl va înfuria pe Vladimir Putin. Planul pus la cale de aliații Ucrainei
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a rupt tăcerea despre adevăratele motive care au generat atacurile extrem de agresive din partea Rusiei. Potrivit liderului ucrainean, există o singură șansă ca Ucraina să se poată proteja de Rusia și de toate planurile de cucerire. Anunțul făcut în noaptea de joi poate să creeze panică în rândul oficialilor de la Kremlin.

Volodimir Zelenski, misterios cu privire la planurile Ucrainei împotriva Rusiei

În curusl serii de joi, Zelenski s-a adresat ca în fiecare seară poporului, vorbindu-i despre situația de pe teren, dar și despre motivele pentru care Rusia ar bombarda neîcetat de câteva zile. Liderul ucrainean a susținut că atacurile rusești au început atunci când armata lui Putin a fost forțată să părăsească Hersonul, eveniment care a produs o reacție extrem de agresivă în raport cu țara invadată.

Mai mult, Zelenski a concluzionat că singura garanție a libertății Ucrainei și a evitării escaladării războiului o presupune eliberarea teritoriului de ocupația rusă. Mai mult, acesta a dat asigurări cu privire la faptul că partenerii Ucrainei se ocupă de acest lucru, însă nu a oferit informații detaliate despre modul în care se va întâmpla acest lucru.

„Numai eliberarea teritoriului nostru și garanții de securitate fiabile pentru Ucraina pot proteja poporul nostru de orice escaladare din partea Rusiei”, a transmis el, menționând că acest plan este în curs de desfășurare împreună cu partenerii: „Lucrăm cu partenerii noștri în fiecare zi pentru acest lucru”.

Afirmațiile sale pot reprezenta o amenințare pentru Vladimir Putin, care prin acest mesaj poate primi confirmarea că este încolțit de toată lumea.

Președintele Ucrainei, reacție nervoasă în fața Adunării Parlamentare OSCE

Zelenski a intervenit prin videoconferință în faţa Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), moment în care a pus la îndoială apartanența Rusiei în cadrul acestei organizații, având în vedere statutul de stat terorist. Liderul ucrainean a oferit exemplul multor alte organizații care încearcă să combat terorismul și nu să-l susțină.

„Vedem că diverse platforme internaţionale încearcă să găsească soluţiile necesare pentru a ajuta la oprirea terorismului rus, la izolarea cât mai mult posibil a acestui stat terorist şi la căutarea unei căi de depăşire a crizelor mondiale brutale create de Rusia”, a transmis Zelenski în faţa delegaţilor parlamentari ai OSCE, reuniți la Varșovia.

Într-o notă acidă și critică, Volodimir Zelenski i-a întrebat pe membrii organizației care este motivul pentru care susțin un stat terorist, având în vedere statutul de organizație internațională. Acesta și-a terminat discursul cu o reamintire a faptului că războiul declanșat în Ucraina este dovada pură a existenței terorismului în Europa.

„De ce nu se află încă OSCE printre aceste platforme? De ce, mai ales, un stat terorist, chiar şi după nouă luni de crime continue mai este încă membru al Adunării dumneavoastră Parlamentare? Războiul Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă un test pentru orice organizaţie internaţională”, a afirmat nervos Zelenski.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe