Vodafone România, anunț de importanță majoră pentru toți clienții. Ai grijă să nu te păcălești!

Vodafone România, anunț de importanță majoră pentru toți clienții. Ai grijă să nu te păcălești!
Un fals concurs Vodafone circulă pe Facebook

Noi tentative frauduloase sunt sesizate de români pe Facebook. Așa-zisele concursuri organizate de companii precum Vodafone, sau Kaufland, au apărut din ce în ce mai des. Majoritatea dintre ele sunt de fapt metode folosite de hackeri pentru a putea fura datele personale și chiar banii din conturile românilor.

Noi metode a fura datele din conturile personale

În ultimii ani hackerii au dezvoltat tot felul de metode cu ajutorul cărora pot lăsa oamenii fără bani în conturi. Cea mai des întâlnită, așa cum relatam recent, este cea de phishing. Un astfel de concurs era anunțat clienților Kaufland, care erau redirecționați către un link unde potențialul câștigător trebuia să completeze un formular cu datele sale personale.

Compania a reacționat imediat anunțându-și clienții că nu a demarat nicio campanie de acest gen și că nu trebuie să dea curs acestui tip de înșelăciune. Experții în securitate trag, la rândul lor, semnale de alarmă pe marginea acestor forme de înșelăciune și îi îndeamnă pe români să nu accesez link-urile și să se adreseze organelor în drept.

Un fals concurs Vodafone circulă pe Facebook

Mai mulți utilizatori de Facebook au semnalat un nou concurs, presupus a fi demarat de Vodafone România, iar sistemul este cam același, ca și în cazul relatat anterior. Potențialele victime sunt anunțate că au câștigat un premiu și sunt redirecționați către un număr de telefon pentru a furniza mai multe date, inclusiv date bancare. Vodafone a reacționat pe pagina sa de Facebook, după ce mai mulți utilizatori au trimis capturi ale așa-zisului concurs inițiat de companie. (vezi galeria)

„Acesta nu este un concurs organizat de noi si este o incercare de a obtine datele tale personale. Iti recomand sa nu accesezi aceasta pagina si sa nu introduci datele tale. Concursurile organizate de noi sunt postate doar pe paginile noastre oficiale, fie Facebook, Instagram sau vodafone.ro.

În mediul online circulă mai multe campanii FALSE cu scop înșelător ce folosesc ilegal numele și imaginea Vodafone si nu numai. Astfel, clienților le sunt promise premii în scopul furnizării unor informații și date personale. Vodafone NU condiționează participarea la concursuri de completarea de sondaje sau de oferirea de date personale și nu va solicita niciodată sume de bani pentru înscrierea în campanii. Rămâi în siguranță!.”, spune Vodafone în mesajul către potențialele victime.

Genul acesta de anunțuri au fost postate de companie încă de anul trecut, din decembrie, când au mai fost semnalate astfel de situații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI