Vladimir Putin va merge în Ucraina. Motivul pentru care liderul rus vrea să ajungă în ţara lui Zelenski

Vladimir Putin va merge în Ucraina. Motivul pentru care liderul rus vrea să ajungă în ţara lui Zelenski
Vladimir Putin va merge în Ucraina. Cu ce scopuri se deplasează președintele rus în teritoriile lui Zelenski. Anunțul Kremlinului.

Informația momentului în contextul războiului ruso-ucrainean. Vladimir Putin va merge în Ucraina. Nimeni nu se aștepta la o astfel de veste în ceea ce-l privește pe președintele Rusiei. Care este motivul vizitei liderului de stat. Ce a anunțat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, în urmă cu puțin timp.

Vladimir Putin va merge în Ucraina

Vladimir Putin se va deplasa în Ucraina, în viitorul apropiat. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp, de către purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov. Acesta a vorbit, într-o conferință de presă, despre o vizită pe care liderul de stat al Federației Ruse o plănuiește în teritoriul lui Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kremlin va merge pe front, în curând. Deplasările lui Vladimir Putin vor viza regiunile deja ocupate de forțele armate ale Federației Ruse. În opinia autorităților de la Moscova, zonele nu mai sunt ale Ucrainei, ci fac parte din Rusia.

„(Vladimir – n.r.) Putin va vizita Donbas în curând”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, citat de TASS.

Autoritățile de la Kremlin nu au oferit mai multe detalii, până la momentul redactării acestui articol, privind momentul concret în care va avea loc vizita lui Vladimir Putin. Nu se știe nici cine anume îl va însoți pe președintele rus în Ucraina.

Ce regiuni va vizita liderul de la Kremlin

La sfârșitul lunii septembrie 2022, Republica Populară Donețk, Republica Populară Lugansk, Herson și Zaporojie au fost numite de către autoritățile de la Moscova parte a Federației Ruse. La vremea respectivă, au fost organizate referendumuri în care majoritatea alegătorilor ar fi optat pentru aderarea la teritoriul condus de Vladimir Putin.

Numeroase surse externe au informat că, de fapt, ucrainenii au fost forțați să voteze pentru aderarea la Federația Rusă cu arma la tâmplă. Nimeni nu știe, concret, ce s-a întâmplat la referendumurile din cele patru regiuni. Cert este că, pe data de 5 octombrie, Vladimir Putin a semnat legile necesare pentru acceptarea regiunilor cu pricina în Federația Rusă.

După demersurile anterior menționate, purtătorul de cuvânt de la Kremlin a făcut un prim anunț privind o vizită a lui Vladimir Putin în zonele ocupate de forțele militare ruse. Dmitri Peskov a spus, la vremea respectivă, că liderul de stat rus va vizita teritoriile, fără îndoială. Când se va întâmpla asta? La momentul potrivit, spunea reprezentantul Kremlinului, explicând că toate cele patru regiuni sunt parte a Rusiei. Astfel, președintele rus ar fi îndreptățit să le viziteze.

Urmăriți Playtech.ro și pe