30 sept. 2022 | 11:44

Vladimir Putin, pus la pământ de SUA. Joe Biden, decizie istorică înainte de anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia

News
Vladimir Putin, pus la pământ de SUA. Joe Biden, decizie istorică înainte de anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia
Joe Biden și Vladimir Putin

Astăzi Vladimir Putin decide soarta țării și a poporului său, potrivit anunțului făcut de purtătorul de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov, care a transmis că liderul rus va transmite „un discurs substanțial” astăzi. În noaptea de joi spre vineri, Putin a semnat decretul pentru recunoașterea regiunilor Zaporojie și Herson, urmând ca, vineri după-amiază, acesta să anunțe anexarea celor patru regiuni ocupate la Rusia. Joe Biden a avut și prima declarație publică, prin care exprimă poziția clară a SUA față de acțiunile agresive ale Rusiei.

Joe Biden îl înfruntă oficial pe Vladimir Putin

Președintele american, Joe Biden, și-a exprimat dezacordul ferm în fața tuturor demersurilor pe care Rusia le-a întreprins pentru anexarea celor patru regiuni ucrainene. Acesta a condamnat în termeni duri acțiunile lui Vladimir Putin, dând asigurări că SUA nu va recunoaște niciodată rezultatele referendumurilor ilegale organizate în Ucraina, precum nici anexarea teritoriului ucrainean la Rusia.

„Vreau să fiu foarte clar în acest sens: Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată revendicările Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei. Aşa-zisele referendumuri au fost o parodie, o parodie absolută. Rezultatele au fost orchestrate la Moscova”, a afirmat preşedintele american în cadrul unui summit desfășurat la Washington, acolo unde au fost prezenți lideri ai unor insule din Oceanul Pacific.

În continuare, Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin pentru încălcarea Cartei ONU, având ca scop împlinirea unor ambiții imperiale și teritoriale personale.

„Agresiunea Rusiei în Ucraina, cu scopul de a promova ambiţiile imperiale ale lui Putin, este o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a adăugat acesta.

Acuzațiile președintelui american au fost completate de cele ale secretarului de stat SUA, Antony Blinken, care a afirmat că referendumurile de anexare desfășurate în regiunile ucrainene au avut ca singur scop „confiscările de terenuri”.

Mesajul lui Volodimir Zelenski înainte de anexarea regiunilor ucrainene

În cursul nopții de joi spre vineri, Volodimir Zelenski le-a transmis cetățenilor ajutor pentru a opri războiul din Ucraina. Acesta a avetizat poporul rus cu privire la riscurile la care este supus, având în vederea lipsa unei vieți decente și sigure într-o țară distrusă de liderul ei.

Mai mult, Zelenski a afirmat că nu există om de pe planetă care să-și dorească război mai presus de siguranța propriei persoane sau a poporului.

„Costul pentru că o singură persoană din Rusia vrea să continue acest război va fi că întreaga societate rusă va fi lăsată fără o economie normală, fără o viață decentă și fără respect pentru orice valori umane.

Acest lucru poate fi încă oprit. Iar pentru asta trebuie să opriți acea singură persoană din Rusia care își dorește războiul mai mult decât viața. Viața voastră, cetățeni ai Rusiei”, a transmis Zelenski, reamintind că „Rusia nu va obține un nou teritoriu al Ucrainei”.

PlaySport
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
Cancan.ro
BOMBĂ! Mititelu jr, internat la „Spitalul 9!” Ce au constatat medicii după ce a fost transferat imediat la Obregia
Stirile PROTV
Un șofer și-a mai verificat o dată TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune imediat la 112
Romania TV
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Capital.ro
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Capital.ro
Guvernul oferă tichete de muncă în loc de bani pentru o anumită categorie de angajați
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Anunțul ZILEI privind LIVRAREA PENSIILOR! Ce se întâmplă cu BANII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro