Vladimir Putin, prima reacție după masacrul de la Kremenciuc. Mesajul terifiant transmis de liderul Kremlinului după uciderea a cel puțin 18 civili

Vladimir Putin, prima reacție după masacrul de la Kremenciuc. Mesajul terifiant transmis de liderul Kremlinului după uciderea a cel puțin 18 civili
Volodimir Putin, liderul rus

În urma atacului din Kremenciuk, din Ucraina, o lume întreagă a fost din nou îgrozită de dorința lui Putin de a distruge Ucraina cu orice preț, indiferent de numărul crimelor de război comise. În cursul zilei de luni, un centru comercial a fost atacat cu rachete, procovând o nouă tragedie. În câteva minute, flăcările au cuprins spațiul în care se aflau cel puțin 1000 de persoane, unele dintre ele murind pe loc, iar altele fiind transportate de urgență la spital. În urma actelor teroriste comise de trupele rusești, Vladimir Putin a transmis un mesaj menit să îngrozească Occidentul.

Ucraina, victima unui nou atac terorist al Rusiei

În urma atacului cu rachete din regiunea Poltava, Rusia și-a extins lista crimelor de război comise în timpul celor patru luni de conflicte sângeroase, în timp ce Ucraina își plânge cu disperare victimele.

Ultimul masacru în fața căruia Occidentul a rămas înmărmurit este cel din Kremenciuc, unde numărul morților se așteaptă să crească. Dmytro Lunin, guvernatorul regiunii centrale Poltava, a scris pe Telegram că este posibil să fie găsite mai multe cadavre în timp ce salvatorii caută printre dărâmăturile fumegânde.

„Este un act de terorism împotriva civililor”, a transmis acesta, sugerând că nu exista nicio țintă militară în apropiere pe care Rusia ar fi putut să o vizeze.

Volodimir Zelenski a condamnat, de asemenea, în termeni extremi de duri acest nou atac al Rusiei, afirmând că numai teroriști complet nesăbuiți, care n-au ce căuta pe Pământ, pot lovi cu rachete un astfel de loc”. Mai mult, liderul ucrainean este sigur că ținta a fost aleasă special, având în vedere numărul foarte mare de oameni prezenți în acel centru commercial, avertizând pentru ce poate fi mai rău.

„Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greșeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru commercial. Operațiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conștienți că pierderile pot fi semnificative”, a adăugat Zelenski.

Reacția lui Vladimir Putin după acuzațiile Occidentului

Noul atac care a îngrozit lumea, nu a rămas necriticat de cei mai importanți lideri ai lumii, care au solicitat de urgență sancționarea și mai aspră a Rusiei, cu scopul de pune capăt cât mai repede acestui război sângeros. Mai mult, liderii G7 au asigrat că vpr acorda Ucrainei tot sprijinul necesar pentru a se apăra.

O primă reacție a Rusiei privind atacul de la Kremenciuc a fost cea a purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, care a transmis, miercuri, că informațiile potrivit cărora Rusia a atacat cu rachete mall-ul din Kremenciuk este o „știre falsă” inventată de regimul lui Zelenski, potrivit TASS.

„O încercare de a pretinde că forțele ruse au lovit un mall din Kremenciuk pe 27 iunie este cea mai recentă flagrantă provocare a regimului lui Zelenski. Regimul de la Kiev a susținut că în mall se aflau aproximativ 1.000 de civili etc. Din păcate, toate aceste știri false au fost difuzate”, a declarat miercuri Zaharova în cadrul unei conferințe de presă.

Ulterior, Vladimir Putin a dat asigurări că armata rusă nu atacă niciodată infrastructurile civile, negând cu desăvârșire faptul că Rusia ar fi comis masacrul de la Kremenciuc.

„Armata noastră nu lovește niciun loc de infrastructură civilă. Avem toate posibilitățile de a ști unde se află ceea ce este”, a transmis acesta în timpul unei conferințe de presă, în capitala turkmenă Ashgabat.