Vladimir Putin e disperat. Ce are de gând să trimită în Ucraina în speranța că va câștiga războiul

de: Ana Chivu
12 03. 2022

Vladimir Putin este extrem de nemulțumit de cum evoluează lucrurile în contextul actual. Acesta a făcut acum o mișcare ce indică disperare din partea sa. Președintele rus va face asta după peste două săptămâni de când a ordonat invazia Ucrainei. De asemenea, el i-a cerut recent ministrului Apărării să pregătească planuri pentru o posibilă fortificare a graniței de vest a Rusiei, ca răspuns la mișcarea trupelor NATO în Europa de Est.

Vladimir Putin, mișcare disperată: ce are de gând să trimită în Ucraina?

Vladimir Putin vine cu o mișcare uriașă. Mai exact, acesta a dat astăzi aprobarea ca până la 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu să fie dislocați alături de rebelii susținuți de rușia pentru a lupta în Ucraina.

Noul ordin vine la puțin peste două săptămâni de la decizia sa de a declara război. De asemenea, liderul de la Kremlin i-a cerut ministrului Apărării să pună la punct planuri pentru o posibilă fortificare a graniței de vest a Rusiei.

Acesta este un răspuns la mișcarea trupelor NATO în Europa de Est. Astfel, se dublează invazia brutală a militarilor ruși despre care Occidentul spunea că și-a pierdut din avânt.

În timpul acesta, soldații lui Putin își continuă ofensiva către Kiev din nord-vest și est. Invazia din Ucraina intră în a treia săptămână, iar liderul rus s-a întâlnit de curând cu omologul său din Belarus, Alexandru Lukașenko, la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei.

Ministrul Apărării a declarat cu această ocazie că 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu sunt gata să se lupte alături de forțele susținute de Rusia în regiunea separatistă Donbass. Liderul de la Kremlin a spus la reuniune că oamenii s-au alăturat de la sine.

,,Trebuie să le dăm ceea ce vor”

„Dacă vezi că există acești oameni care vor de la sine, nu pentru bani, să vină să-i ajute pe oamenii care locuiesc în Donbass, atunci trebuie să le dăm ceea ce vor și să-i ajutăm să ajungă în zona de conflict”, a spus el într-un material care a fost difuzat la televiziunea de stat rusă, arată dailymail.co.uk. 

Shoigu a spus că „operațiunea militară specială” va fi planificată înainte de a cere aprobarea lui Putin pentru utilizarea luptătorilor din Orientul Mijlociu.

De asemenea, președintele rus mai adaugă faptul că „operațiunea” din Ucraina este esențială pentru a asigura securitatea Rusiei.

Noile ordine vin în prim-plan după ce Statele Unite au extins prezența NATO până la granițele sale. De asemenea, oficialii au sprijinit liderii pro-occidentali de la Kiev.