Vladimir Putin, demascat de Olaf Scholz. Care este cea mai mare temere a liderului de la Kremlin

Vladimir Putin, demascat de Olaf Scholz. Care este cea mai mare temere a liderului de la Kremlin
Marea temere a lui Putin

Vladimir Putin, demascat de Olaf Scholz. Care este cea mai mare temere a liderului de la Kremlin. Cancelarul german, Olaf Scholz, a dezvăluit marea temere a lui Vladimir Putin, într-un interviu publicat luni de ziarul Muenchner Merkur, după ce a fost întrebat dacă Vladimir Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de Uniunea Europeană.

Care este cea mai mare temere a lui Vladimir Putin

Vladimir Putin, demascat de Olaf Scholz. Conform cancelarului german, liderul de la Kremlin se teme de „scânteia de democrație” care se răspâdește în țara sa. El a mai adăugat și că Vladimir Putin încearcă să divizeze Europa și își dorește întoarcerea la o lume dominată de sfere de influență.

Olaf Scholz a făcut comentariul într-un interviu recent, după ce a fost întrebat dacă Vladimir Putin ar accepta ca Ucraina să se apropie de UE.

„Președintele rus trebuie să accepte că în vecinătatea Rusiei există o comunitate de democrații bazate pe lege, care se apropie din ce în ce mai mult”, a spus el.

„În mod clar, se teme de scânteia de democrație care se răspândește în țara sa”, a mai adăugat cancelarul german.

Însă afirmațiile liderului german au generat rapid un răspuns la Moscova. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat;

„Scântei germane s-au răspândit asupra noastră de câteva ori. Nu vom mai permite incendii”, a declarat Maria Zaharova.

Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la UE

Amintim că săptămâna trecută, Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, o măsură pe care Olaf Scholz a precizat că o susține. De altfel, Olaf Scholz s-a deplasat cu o zi înainte de decizie la Kiev pentru a-și manifesta sprijinul, alături de Emmanuel Macron, Mario Draghi și Klaus Iohannis.

”(Putin) dorește o Europă divizată și o revenire la o politică a sferelor de influență. Nu va reuși acest lucru”, a spus Scholz.

Olaf Scholz a avertizat însă că creșterea prețurilor la energie va exista probabil pentru o lungă perioadă, dar a respins afirmația Rusiei că a redus fluxurile de gaz întrucât lipseau piesele de schimb necesare din cauza sancțiunilor.

„Această explicație nu este plauzibilă”, a fost răspunsul lui Olaf Scholz.

Ucraina a acuzat luni Rusia că și-a intensificat bombardamentele în est, acolo unde trupele ruse rezistă cu stoicism, iar potrivit Moscovei, a lovit platforme de foraj în Marea Neagră de lângă Crimeea (sud), anexată în 2014.