Vladimir Putin, asasinat în Rusia?! Cum vor generalii să explice moartea liderului de la Kremlin
Europa și întreaga lume asistă în aceste zile la acțiunile Rusiei împotriva populației ucrainene. Filmul evenimentelor parcă coincide cu alte două momente dramatice din istoria omenirii. Primul este cel din Al Doilea Război Mondial, când Hitler și-a dorit epurarea unei întregi populații de evrei. Al doilea, poate și mai dur, cel inițiat de Stalin după Revoluția Bolșevică. Ai crede că s-a învățat ceva din aceste episoade ale istoriei, dar realitatea ne arată că nu. Încă din primii ani ai domniei lui Vladimir Putin la Kremlin s-a tot vorbit de încercări de asasinat, unele dintre ele desconspirate recent de CIA. Acest aspect a revenit de curând în atenția Occidentului, iar surse de la Kremlin vorbesc de o posibiliă asasinare a liderului rus.
Vladimir Putin a supraviețuit unei tentative de asasinat în urmă cu 2 luni
Vladimir Putin este, fără îndoială, unul din cei mai mediatizați dictatori ai acestui secol. După ascensiunea sa fulminantă la putere, Occidentul a urmărit îndeaproape acțiunile acestuia.
Ba mai mult de-atât, au existat numeroase zvonuri despre posibile tentative de asasinat. Zvonurile spuneau că ar fi fost organizate chiar de către C.I.A.
Deși zvonurile nu au fost confirmate, au existat numeroase scăpări în presă care vorbeau despre posibilele tentative de asasinat. Unul dintre ele, despre care scriau și agențiile interanționale de presă ar fi avut loc în 2012. Pe atunci, Vladimir Putin era prim-ministrul Rusiei.
Agenția Reuters scria că Serviciile de securitate din Rusia și Ucraina anunțau dejucarea unui complot de asasinare a premierului Vladimir Putin. Adversarii acestuia au ridiculizat anunțul, considerându-l o manevră de campanie electorală cu șase zile înainte ca acesta să participe la alegerile prezidențiale din Rusia.
Recent, însă, pe 23 mai 2022, șeful serviciului de informații al apărării din Ucraina a afirmat că președintele rus Vladimir Putin supraviețuia unei tentative de asasinat „în urmă cu două luni”, adică în martie.
Vorbind pentru publicația ucraineană Pravda Ukraine, generalul-maior Kirilo Budanov a declarat că a existat o tentativă „nereușită” împotriva vieții liderului de la Kremlin la începutul invaziei brutale a Rusiei în țara vecină.
„Putin a fost asasinat. El a fost atacat chiar și pe linia, cum se spune, a reprezentanților Caucazului nu cu mult timp în urmă. Aceasta este o informație nepublică.
O tentativă absolut nereușită, dar chiar a avut loc. … A fost în urmă cu aproximativ două luni.”, a declarat Budanov pentru postul de știri.
Vladimir Putin ar putea fi ucis în secret
După această știre șoc din mai, zvonurile despre o posibilă nouă tentativă au reapărut în presa occidentală. Conform publicației britanice The Sun, liderul de la Kremlin riscă să fie ucis în urma unei lovituri de stat. Motivul ar fi că generalii ruși sunt furioși din cauza modului dezastruos în care a gestionat războiul din Ucraina.
„Autocratul bolnav ar putea fi eliminat de propriile sale servicii de securitate, într-o moarte care ar putea fi ascunsă în liniște ca fiind pur și simplu rezultatul unei stări de sănătate precare, cum ar fi un atac de cord.”, spune The Sun.
Putin ar putea fi înlocuit de un lider și mai dur, care ar putea trimite trupe înapoi la Kiev, potrivit expertului în securitate Dr. Robert Thornton. Profesorul a declarat pentru The Sun Online că generalii militari ruși își pierd răbdarea cu liderul lor și vor ca acesta să plece.
„FSB onsideră că Putin trebuie înlăturat pentru că a devenit moale cu Ucraina. S-a retras de la Kiev. Abia acum se concentrează asupra Donbassului.
Au inteligența necesară pentru a o face. Dacă vrei să conduci o lovitură de palat, trebuie să o ții foarte secretă și foarte tăcută.
Îi pui pe cei de la GRU să o facă, iar aceștia au primit din ce în ce mai multă putere în ultimele săptămâni.”, a declarat Dr. Robert Thornton pentru The Sun Online.
Putin se află sub o presiune tot mai mare
Expertul a declarat că acest lucru nu ar fi greu de crezut pentru ruși. Același lucru s-a întâmplat cu Leonid Brejnev, un fost lider sovietic, și cu alte figuri comuniste în anii 1970.
Putin se află sub o presiune tot mai mare din partea generalilor săi pentru a schimba dramatic campania militară dezastruoasă din Ucraina. Rusia a pierdut aproximativ 30.000 de soldați, a văzut mii de tancuri și avioane distruse și chiar și-a pierdut nava amiral din Marea Neagră, Moskva.
După aproximativ 100 de zile de la începerea acestui conflict, Rusia încă nu și-a atins niciunul dintre obiectivele sale militare majore.