Vladimir Putin anunță o nouă lovitură pentru Occident. Ce plănuiește să facă împreună cu aliații săi

Vladimir Putin anunță o nouă lovitură pentru Occident. Ce plănuiește să facă împreună cu aliații săi
Vladimir Putin împreună cu aliații săi

Este vestea momentului! Vladimir Putin a solicitat, joi, conturarea unei strategii de dezvoltare a unei mari „asocieri eurasiatice” care să opună rezistență provocărilor internaționale, printre care, și acțiunilor Occidentului care au ca țintă țările cu „politică independentă”, potrivit agenția EFE.

Planurile lui Vladimir Putin împotriva Occidentului

Liderul rus a avut o intervenţie video la Forumul Economic Eurasiatic, care se desfăşoară la Bişkek, capitala Kîrgîzstanului, acolo unde le-a solicitat participanților elaborarea unor strategii din care să rezulte formarea unei asocieri euroasiatice, care să acționeze împotriva sancțiunilor impuse de Occident. Astfel, prin coaliția pe care Vladimir Putin dorește să o încheie cu statele cu politică independentă, Occidentul, dar și România vor suferi consecințe drastice.

Acest forum a fost premergător summitului care se va desfășura astăzi și la care vor participa reprezentanți țări ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Rusia.

″A sosit momentul să elaborăm o strategie integrală de dezvoltare pentru o mare asociere eurasiatică ce trebuie să reflecte provocările cheie cu care ne confruntăm şi care să facă paşii necesari pentru noi acorduri complementare regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), a transmis Vladimir Putin.

În replică la propunerea făcută de liderul rus, preşedintele Kazah Kasim-Yomart Tokaiev, prezent la forum, a considerat drept posibilă implementarea mega-proiectului denumit ”Eurasia Mare”, propus de Putin. Acesta prevede, de fapt, o alianță economică a statelor foste republici sovietice din regiune cu China, ceea ce ar fi avantajos, inclusive pentru Rusia, vizată de Occident cu numeroase sancțiuni.

″Mai devreme sau mai târziu, îl vom implementa. Şi, cum a spus preşedintele rus Vladimir Vladimirovici (Putin), este posibil ca şi alte ţări să se poată alătura″⁣ acestui proiect, a afirmat Tokaiev, după ce liderul rus a lansat invitația implicării în acest proiect și către state europene.

Rusia și China se opun sancțiunilor SUA îndreptate către Coreea de Nord

În cursul zilei de joi, China şi Rusia au respins în cadrul Consiliului de Securitate al ONU o rezoluţie a Statelor Unite care urmărea noi restricţii impuse Coreei de Nord pentru a pedepsi testele sale cu rachete balistice, potrivit AFP.

În afara celor două puteri, ceilalţi 13 membri ai Consiliului au votat în favoarea textului care viza o reducere a importurilor de petrol brut şi rafinat de către regimul de la Phenian.

Pe de altă parte, o parte dintre aliații Washingtonului și-au exprimat dezacordul față de insistenţa SUA de a organiza un vot ştiind că Rusia şi China îşi vor exercita dreptul de veto.

SUA și-a motivat intervenția ca fiind ultima speranță pentru a putea opri testele nord-coreene. Altfel, acestea ar fi continuat „fără nicio reacţie”, ceea c ear fi fost un scenariu mai sumbru decât acela a două ţări care blochează rezoluţia, a explicat un ambassador, care a vrut să-și păstreze ascunsă identitatea.