Vladimir Putin a schimbat legea din Rusia pentru câștigarea războiului. Ireal ce se întâmplă acum

Vladimir Putin a schimbat legea din Rusia pentru câștigarea războiului. Ireal ce se întâmplă acum
Vladimir Putin a schimbat legea din Rusia pentru câștigarea războiului

Vladimir Putin a schimbat legea din Rusia pentru câștigarea războiului. Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri proiectul de lege, însă era nevoie de semnătura președintelui Rusiei pentru ca proiectul să devină lege, fapt care s-a și întâmplat. Iată ce lege a semnat liderul de la Kremlin!

Vladimir Putin a schimbat legea din Rusia pentru câștigarea războiului

Președintele Rusie a semnat o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru ruși și străini pentru a se înrola în armata rusă ca membri ai serviciului prin contract, potrivit CNN.

Duma de Stat a Rusiei adoptase miercuri proiectul de lege, însă era nevoie de semnătura lui Vladimir Putin pentru ca el să devină lege. Anterior acestei legi, cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani se puteau înrola în armata rusă.

Aceste modificări au fost redactate de șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, dar și de primul său adjunct, Andrei Krasov. Conform TASS, ei consideră că eliminarea limitei superioare de vârstă o să atragă specialiști în domenii ca asistență medicală, inginerie și comunicații.

În nota explicativă a proiectului de lege se mai menționa și că utilizarea armelor de înaltă precizie și a echipamentelor militare necesită specialiști, iar ei dobândesc experiența necesară până la vârsta de 40-45 de ani. Modificările legislative intervin pe fondul pierderilor grave înregistrate în Ucraina, unde Moscova desfășoară așa-zisa „operațiune militară specială”.

Rusia mai are, de asemenea, și un sistem de conscripție militară. Inițial, Kremlinul declarase că recruții nu vor servi în Ucraina, însă mai apoi a recunoscut că ei servesc în luptă.

Ucraina primește rachete antinavă Harpoon din Danemarca și obuziere cu autopropulsie din SUA

Este a 94-a zi de război în Ucraina. Azi, ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, a spus că țara a început să primească rachete antinavă Harpoon din Danemarca și obuziere cu autopropulsie din SUA, precizând și faptul că armele vor întări forțele care luptă împotriva invaziei rusești.

„Apărarea de coastă a ţării noastre nu doar va fi întărită cu rachete Harpoon – ele vor fi folosite de echipe ucrainene instruite”, a notat Reznikov pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Reuters, Reznikov a afirmat că rachetele Harpoon vor fi folosite alături de cele ucrainene Neptun pentru a apăra coasta ucraineană, inclusiv portul sudic Odesa.

Tot Reznikov a declarat că livrările de rachete Harpoon sunt rezultatul cooperării între câteva state, menționând că livrarea din Danemarca a avut loc „cu participarea prietenilor noştri britanici”.