Vlad Voiculescu, reacție halucinantă atunci când a fost întrebat despre redeschiderea școlilor pe 8 februarie. Ce a putut spune
Redeschiderea școlilor este un subiect extrem de dezbătut de toată lumea, astfel că ministrul Educației a promis încă de la începutul acestui an că pe data de 2 februarie se vor afla condițiile de revenire în bănci ale elevilor. Deși astăzi va avea loc ședința în care se vor decide termenii redeschiderii școlii, ministrul Sănătății a șocat o țară întreagă cu răspunsul oferit luni seară în acest sens.
Vlad Voiculescu refuză să răspundă la cea mai arzătoare întrebare
Se redeschid sau nu școlile pe data de 8 februarie? Au mai rămas puține zile până la redeschiderea oficială a școlilor, iar elevii și profesorii nu au nici cea mai mică informație legată de acest subiect. Ministrul Vlad Voiculescu ar urma să decidă astăzi, în cadrul unei ședințe, la care vor fi prezenți și Klaus Iohannis, premierul și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care va fi soarta elevilor.
Surpriza mare a serii de luni a fost atunci când Vlad Voiculescu a fost întrebat despre decizia care ar urma să fie luată astăzi, moment în care acesta a devenit agitat, refuzând să ofere informații legate despre acest subiect.
„Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu,atunci când a fost întrebat dacă elevii se vor întoarce în bănci pe 8 februarie.
Ministrul Educației aruncă vina pe ministrul Sănătății
Prezent duminică seara la Antena 3, Sorin Cîmpeanu a dezvăluit că redeschiderea școlii depinde de situația epidemiologică, cât și de decizia luată de ministrul Vlad Voiculescu.
„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
Acesta a mai menționat și categoriile de elevi și profesori care își pot continua activitatea în mediul online. Este vorba despre persoanele cu vulnerabilități medicale sau cele cu simptome de Covid-19.
„Elevii care au vulnerabilități medicale, aceștia vor trebui să aibă asigurat procesul de învățare – predare online. A doua categorie: elevii care prezintă simptome, recomandarea ministrului Sănătății și Educației este aceea de a rămâne acasă și de a nu intra în colectivitate.
A treia categorie: elevi care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale. A patra categorie, profesori cu vulnerabilități cronice, certificate de medicina muncii.
A cincea și ultima categorie: profesori care la rândul lor prezintă simptome″, a transmis ministrul Educației, cu puțin timp în urmă.