Vlad Voiculescu, declarație șocantă despre finalul pandemiei: ”Va trebui să trăim cu virusul”

Vlad Voiculescu, declarație șocantă despre finalul pandemiei: ”Va trebui să trăim cu virusul”
Ministrul Vlad Voiculescu: ”S-a investit prost în infrastructură” (INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA)

De la începutul celui de-al treilea val al Pandemiei s-au făcut tot felul de speculații. Mulți și-au dat cu părerea despre momentul când vom reuși, într-un fel sau altul, să revenim la normalitate. Majoritatea specialiștilor sunt totuși sceptici și preconizează un al patrulea val. Ministrul Vlad Voiculescu a vorbit despre toate aceste aspecte, dar și despre momentul când vom ieși din Pandemie. Din păcate veștile nu sunt îmbucurătoare.

Ministrul Vlad Voiculescu declarații pesimiste referitoare la Pandemie

Pandemiile și crizele de sănătate au făcut întotdeauna parte din viața noastră. Toate au avut un impact asupra modului în care trăim. În ultima vreme se tot vorbește de momentul când vom reveni la normalitate. Din păcate acea normalitate pe care o aveam înainte de declanșarea acestei crize nu va mai fi la fel. Este puțin probabil ca societatea să revină la normal până anul viitor, avertizează oamenii de știință din lume.

Cu alte cuvinte anul 2022 ar putea fi anul în care am putea reveni la un fel de normalitate. Dar cu totul alta decât cea din ianuarie 2020. Printre pesimiștii acestor zile se numără și Ministrul Vlad Voiculescu care nu vede cu ochi buni această revenire, afirmând că ”Nu ştim cât va dura până când vom avea libertatea pe care o aveam acum un an şi jumătate”.

”Foarte probabil că va trebui să trăim într-un fel sau altul cu o formă sau alta a virusului. Și atunci trebuie să găsim şi noi, ca ţară, şi întreaga umanitate trebuie să găsim moduri de a convieţui cu acest virus. (…) În perioada următoare avem nevoie să fim împreună. Avem nevoie să definim modul în care noi o să fim competitivi la nivel internaţional.

De modul în care scăpăm sau gestionăm acest virus o să depindă capacitatea noastră de a ne plasa în această lume mare. Dacă o să rămânem cu o ghiulea atârnată de picior, fără să gestionăm criza, cu un sistem medical slăbit, asta o să impacteze tot viitorul acestei naţiuni.”, a afirmat Ministrul Vlad Voiculescu la videoconferinţa de astăzi.

”S-a investit prost în infrastructură”

Ministrul Vlad Voiculescu, în discursul său de astăzi, declară că așteptările noastre sunt mari, dar realitatea este cu totul alta. Ceea ce ar putea deveni, poate de la anul, normalitatea de care ne agățăm în aceste zile, s-ar putea să fie cu totul altceva, decât ne așteptăm.

În același discurs Ministrul Vlad Voiculescu a mai atins un subiect sensibil, mai ales în sistemul medical românesc. S-a referit la infrastructura din sistem, la resursa umană, și-așa diminuată, dar și la greșelile făcute în trecut, mai ales când vine vorba de investițiile în aceste două aspecte ale sistemului românesc de sănătate. Deși realitatea ne arată un deficit de resrusă umană și un adevărat dezastru în ceea ce privește infrastructura, Ministrul Vlad Voiculescu a încercat să pară optimist.

”Dacă vorbim despre infrastructură, atunci, onest vorbind, ştim cu toţii că s-a investit nu numai puţin. Dar s-a investit şi prost. Ştim cu toţii că avem nevoie să construim capacitatea statului de a implementa proiecte.

(..) Dacă ne uităm la resursa umană, ştim că salariile au fost ajustate într-o direcţie bună. Știm că există încă inechităţi, ştim că angajările nu s-au făcut totdeauna aşa cum se cuvine,. Știm că nu avem o strategie a resurselor umane pe care să o urmăm cu toţii indiferent dacă la putere este un partid sau altul. (…) Avem nevoie de onestitate dacă vorbim de resursa umană în sănătate.”, a mai explicat Ministrul Vlad Voiculescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI