Vlad Voiculescu, acuzații grave după congresul PNL: ”Peste 4000 de teste pozitive nu au fost ‘alocate’ de DSP”

Vlad Voiculescu, acuzații grave după congresul PNL: ”Peste 4000 de teste pozitive nu au fost ‘alocate’ de DSP”
Vlad Voiculescu, acuzatii grave dupa congresul PNL ”Peste 4000 de teste pozitive nu au fost 'alocate' de DSP”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, face acuzații grave după congresul PNL, în urma căruia Florin Cîțu a fost desemnat noul președinte al liberalilor, în defavoarea lui Ludovic Orban. Politicianul afirmă că autoritățile sanitare ar fi „temperat în mod miraculos” creșterea incidenței infectărilor cu Covid, chiar înainte de congresul de sâmbătă.

Vlad Voiculescu aruncă bomba după congresul PNL

Organizarea congresului PNL a fost criticată dur de toți opozanții pe motiv că încalcă regulile din pandemia de coronavirus. Acum a venit rândul lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, să lanseze vorbe dure la adresa liberalilor. Acesta acuză, într-o postare pe Facebook, că peste 4.000 de teste pozitive au dispărut ca prin minune din raportările Covid în cele trei zile dinaintea congresului PNL. DSP a reacționat imediat!

„Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.
Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare.
Aveți grijă de voi!
———
nealocat = dispărut din orice statistică oficială.”, a scris Voiculescu pe internet.

DSP București a reacționat la acuzațiile lui Voiculescu

Reacția DSP București nu a întârziat să apară. Direcția de Sănătate Publică neagă acuzațiile politicianului Vlad Voiculescu și precizează că nu s-a modificat incidența pentru congresul PNL, așa cum acuză fostul ministru al Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică București a contestat, duminică, 26 septembrie, acuzația fostului ministru Vlad Voiculescu privind menținerea la un nivel mai mic a ratei infectărilor în Capitală, pentru a permite desfășurarea congresului PNL. Într-un rspuns oficial, DSP explică faptul că nu a modificat cu nimic procedura care se aplică încă de pe vremea lui Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății.

„Modul de calcul al incidenței cazurilor de coronavirus în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate respectă același altgoritm încă din luna martie a acestui an. Atunci s-a convenit de către conducerea Ministerului Sănătății ca rata de incidență să fie stabilită luând în calcul 14 zile, fără ultimele 3 zile, tocmai pentru ca acele cazuri de infectare cu județ neidentificat să poată fi alocate şi raportate corespunzător. Ca urmare, toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația în vigoare aplicată pe parcursul întregului an.
DSPMB face aceste precizări pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la un calcul eronat, aplicat în mod intenționat, cu privire la rata incidenței.”, a transmis DSP București.

Fostul ministru al Sănătății este supărat foc pe liberali

Notificarea DSP a venit după ce fostul ministru Vlad Voiculescu a afirmat că autoritățile sanitare ar fi „temperat în mod miraculos” creșterea incidenței infectărilor cu noul coronavirus, chiar înainte de congresul PNL.

„Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost „alocate*” de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare.”, acuză Voiculescu.

Potrivit răspunsului DSP București, cele trei zile „lipsă” ar fi acea perioadă-tampon care permite evidențierea și contabliziarea exactă a cazurilor de coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI