03 iul. 2022 | 20:18

Virus descoperit pe plajele de la Marea Neagră din România. Primele victime

Diverse
Virus descoperit pe plajele de la Marea Neagră din România. Primele victime
Despre acest virus se știe încă de la finalul anilor 80

Virus descoperit pe plajele de la Marea Neagră. Până de curând autoritățile, inclusiv cele din România, puneau pe seama războiului numărul mare de delfini găsiți morți. Principala cauză, conform specialiștilor, erau minele aruncate în mare. Noile date vin să schimbe lucrurile, specialiștii declarând că s-ar putea ca o nouă cauză să se afle în spatele deceselor recente. Aceștia au vorbit de un virus descoperit, și se pare că a făcut deja primele victime.

Virus descoperit pe plajele de la Marea Neagră din România, cauza deceselor la delfini

Ceea ce se întâmplă în aceste zile în Marea Neagră are potențial devastator, mai ales pentru delfinii care trăiesc aici. Specialiștii trag un semnal de alarmă, după recentele descoperiri. Se pare că a fost descoperit pe plajele de la Marea Neagră din România, cunoscut sub numele de mobilivirus.

Despre acest virus se știe încă de la finalul anilor 80, când au fost descoperite primele cazuri. La acel moment studiile vorbeau de delfinii infectați cu morbillivirus, în 1987 și 1988. Studiile spun că transmiterea se produce probabil prin inhalarea de aerosolii virusului, eliminat de către indivizii infectați, ca și în cazul altor morbilivirusuri și este probabil favorizată de un comportament gregar.

Referitor la acest virus descoperit pe plajele de la Marea Neagră, specialiștii români spun că s-ar putea să fie vorba de o viroză:

„Este vorba de o viroză care, pe lângă infecţia respiratorie acută poate genera şi encefalită. Sunt pusee de febră foarte mare și peste 80% din cazuri prezintă aceste simptome.

În acelaşi timp, acest virus afectează foarte mult şi întregul sistemul imunitar“, a declarat biologul marin Răzvan Popescu Mirceni.

Delfinii mor pe capete din cauza războiului

În afară de această nouă problemă, în prima jumătate a acestui an, ca urmare a războiului ruso-ucrainean, peste 3.000 de delfini au fost uciși. Pe plajele românești, spun specialiștii, au fost găsiți peste 150 de delfini eșuați. În majoritatea cazurilor de decese, acestea au fost din cauza lipsei de hrană, pe de-o parte, dar și din cauza minelor de război aruncate în largul Mării Negre.

„O parte dintre ele s-au găsit între Sulina și Sf. Gheorghe, în Delta Dunării. Multe exemplare se găsesc între Năvodari și Constanța și în zona Eforie, Eforie Sud, Eforie Nord.

Și la fel avem câteva exemplare în partea de sud a litoralului”, declara biologul Costin Timofte.

Din păcate, numărul ar putea crește, iar asta ar însemna un adevărat dezastru pentru mediul Mării Negre, dar și pentru speciile de delfini care încă mai trăiesc aici.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro