Virgil Musta, previziune înfricoșătoare după explozia cazurilor COVID-19: „Ar fi bine să blochezi totul”

Virgil Musta, previziune înfricoșătoare cu privire la explozia cazurilor COVID-19: "Ar fi bine să blochezi totul"

Medicul Virgil Musta de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara vine cu vești triste referitoare la o posibilă scădere a numărului de îmbolnăviri de COVID-19. Acesta propune ca singură soluție pentru scăderea cazurilor de coronavirus un lockdown de două, trei săptămâni. În lipsa acestuia, managerul secției de COVID-19 insistă, de asemenea, pe introducerea unor măsuri stricte care să se respecte.

Virgul Musta îi mustră pe românii care nu respectă regulile

Medicul din Timișoara, cel care a vindecat printre cei mai mulți pacienți de COVID-19 din România la începutul pandemiei, vine cu informații îngrijorătoare despre trendul ascendent pe care se află țara noastră. Virgil Musta trage un semnal de alarmă vizavi de numărul mare de cazuri de COVID-19, datorate nerespectării regulilor impuse de autorități.

Ca măsură garantată de reducere a cazurilor de COVID-19, Virgil Musta sugerează introducerea unui lockdown total, acolo unde situația o impune. Din păcate, acesta realizează că este un an electoral, motiv pentru care introducerea unor asemenea reguli este greu de luat în calcul.

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta, potrivit news.ro.

“Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm”

Virgul Musta atrage atenția asupra unui sistem medical sub presiune, menționând că principalul motiv pentru care se află în această situație este nerespectarea restricțiilor.

Medicul de la Timișoara transmite public faptul că timpul este limitat, posibilitățile sunt reduse, iar în această situație de criză, lucrurile care se mai pot decide sunt, din păcate, de viață și de moarte.

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat.

Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI