Virgil Musta, avertisment despre restricțiile care îi așteaptă pe români: „Asistăm deja la un val doi în anumite zone din România”

Virgil Musta, avertisment despre restricțiile care îi așteaptă pe români: "Asistăm deja la un val doi în anumite zone din România"

Renumitul medic, Virgil Musta, trage un semnal de alarmă și avertizează cetățenii cu privire la un al doilea val de coronavirus în anumite zone din țara noastră. Chiar dacă autoritățile sunt reținute în a face public acest lucru, medicul de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara își arată îngrojorarea față de acest fenomen îngrijorător întâlnit tot mai des.

“Numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei”

Medicul timișorean dezvăluie, de asemenea, că în curând se poate vorbi despre suprasaturarea sistemului medical, acolo unde cazurile de COVID-19 au explodat. Acesta își arată temerile vizavi de creșterea explozivă a numărului de cazuri, mai multe chiar decât în perioada de vârf a pandemiei.

Virgil Musta consideră că situația actuală este cauzată de nerespectarea de către oameni a regulilor impuse de autorități și a măsurilor de prevenție esențiale.

Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val.

Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarnă. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie. Sunt zone în ţară în care numărul de cazuri a crescut chiar alarmant, cum este Braşovul, Bucureştiul, unde riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent.

Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte”, a spus medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, pentru Express de Banat.

Până în prezent, în țara noastră au fost declarate 26.313 de cazuri de COVID-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică 291 de cazuri noi de coronavirus în România, dintr-un total de 7.291 de teste efectuate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI