Virgil Musta, anunț de ultimă oră după ce cazurile covid-19 au scăzut în România. Ce se întâmplă

Virgil Musta, anunț de ultimă oră după ce cazurile covid-19 au scăzut în România. Ce se întâmplă
Virgil Musta, anunț de ultimă oră după ce cazurile covid-19 au scăzut în România. Ce se întâmplă

Virgil Musta a scris un mesaj în le-a vorbit tuturor românilor despre cazurile de coronavirus ce au scăzut în România. Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase ‚Victor Babeș’ din Timișoara a ținut să menționeze că există un motiv de bucurie pentru el.

Virgil Musta, anunț de ultimă oră. Ce le-a transmis românilor

Medicul Virgil Musta a vorbit despre faptul că Timișoara a intrat în scenariul verde, rata de infectare scâzând sub 1,5 la mie. Acesta le-a mulțumit românilor pentru faptul că sistemul medical este sub o presiune imensă, dar le-a și spus că există speranța de a reveni la normalitate prin respectarea regulilor de distanțare.

„Timişoara este în scenariul verde datorită efortului întregii comunităţi. Vă scriu acest mesaj pentru a împărtăşi cu voi bucuria anunţului că Timişoara este în scenariul verde, rata de infectare scăzând sub 1,5 la mie. Este un moment de bucurie, dar mai ales de speranţă pentru revenirea la normalitate. Fără responsabilitatea şi solidaritatea voastră nu s-ar fi putut obţine acest rezultat.

Vă mulţumesc că aţi înţeles faptul că spitalele sunt doar ultima redută, iar războiul trebuie câştigat în primul rând în afara lor, în comunitate, în special prin respectarea regulilor de protejare individuală şi de grup. Personal, săptămâna trecută am simţit cu adevărat, pentru prima dată după o lungă perioadă de timp, că a început să scadă presiunea şi asupra sistemului de sănătate, având în sfârşit mai multe locuri libere pe secţie”, a scris Virgil Musta pe Facebook.

Ce planuri are medicul Virgil Musta cu privire la o secție Covid-19. Toată lumea a fost surprinsă

De asemenea, medicul Virgil Musta are planuri mari cu privire la o secție Covid-19 din Spitalul ‘Victor Babeș’ din Timișoară. El speră că această zonă să redevină una pentru boli infecțioase unde o să fie tratate din nou și alte afecțiuni după o lungă perioadă de timp. El i-a rugat pe români să respecte în continuare regulile pentru a reveni cât mai repede la normalitate.

„Dacă situaţia continuă să se îmbunătăţească, intenţionez ca una dintre sectiile Covid-19 de la noi din Spitalul Victor Babeş din Timişoara să redevină, după o perioadă lungă, secţie de boli infecţioase unde să putem trata din nou şi alte afecţiuni. Cu toată această bucurie, vă rog să rămânem în continuare responsabili şi precauţi, pentru a consolida realizările din ultimele săptâmâni.

Aceasta înseamnă să respectăm în continuare regulile de protecţie în vigoare acum şi cele de bază (purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea spaţiilor închise, spălarea mâinilor) şi, foarte important, să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, pentru că acest lucru va conduce de fapt la limitarea masivă a acestei pandemii.”, a adăugat medicul.

Virgil Musta a vorbit despre cazurile de coronavirus ce au scăzut în România. Ce se întâmplă

Timișoara a intrat în scenariul verde duminică, după ce rata de infectare a scăzut la 1,23 cazuri la o mie de locuitori. La fel ca milioane de români, medicul Virgil Musta speră că o să se poată bucura de o vară frumoasă și își dorește viețile tuturor să revină pe făgașul normal.

„Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea, aşa cum parcă am uitat că poate exista. Visez la o viaţă normală, pe care toţi cred că ne-o doream de mult, dar a fost o perioadă în care întrezăream tot mai greu luminiţa de la capătul tunelului. Acum, cred că se vede tot mai clar lumina, mai trebuie doar să ne păstrăm în continuare responsabilitatea şi răbdarea, să ducem mai departe ceea ce am câştigat cu greu.

Cred că solidaritatea dovedită de majoritatea dintre voi în această perioadă extrem de grea ne poate ajuta să ne recâştigăm încrederea unul în altul, să înţelegem că fiecare poate contribui cu ce poate şi ştie cel mai bine în domeniul său, să fim toleranţi şi uniţi atunci când trebuie să facem front comun pentru a depăşi momente grele. În continuare, la fel ca până acum, numai împreună vom reuşi! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai scris Musta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI