Viorica Dăncilă se plânge că președintele Iohannis nu-i răspunde la telefon: „E obligația dumnealui”

Autor: Ciprian Ioana - 13:24, 15 mai 2019

Premierul Viorica Dăncilă se plânge de faptul că președintele Klaus Iohannis nu vrea să stea de vorbă cu ea și nu-i răspunde la telefon. Șefa Guvernului susține că a încercat să ia legătura cu șeful statului, dar acesta nu a fost de găsit.

Viorica Dăncilă susține că a încercat de mai multe ori să ia legătura cu șeful statului. A sunat la Palatul Cotroceni, dar președintele era întotdeauna plecat.

Șefa Guvernului a încercat să ia legătura cu președintele și luni și marți, dar, de fiecare dată, fără succes.

De ce l-a căutat Viorica Dăncilă pe președintele Klaus Iohannis

Viorica Dăncilă a încercat să ia legătura cu președintele Klaus Iohannis pentru a afla de ce a respins șeful statului propunerile de miniștri din partea PSD.

„Am încercat o discuție cu domnul Iohannis, sunt un om care mă țin de cuvânt. Am sunat la Administrația Prezidențială și mi s-a spus că domnul președinte e la Bruxelles, luni, domnul președinte își lansează cartea la Ploiești, pe scările vopsite, marți. Eu sper și îi solicit să dea motivarea, pentru că e sarcina lui, e obligația dumnealui ca președinte al României. Cred că e un lucru bun, și-a lansat o carte, foarte bine, dar cred că ce ține de această țară din punct de vedere instituțional, fie că vorbim de președinție, de guvern, de parlament, trebuie să fie o prioritate. Faptul că încerci că încerci să blochezi guvernul nu este un lucru care să aducă plusvaloare. Eu cred că trebuie să dăm la o parte interesul electoral și să acționăm cu mai multă responsabilitate pentru România și pentru români”
Viorica Dăncilă, premierul României

Premierul Viorica Dăncilă se referă la cei trei miniștri propuși de PSD la Justiție, Fonduri Europene și Românii de Pretutindeni. E vorba de Eugen Nicolicea, Liviu Brăiloiu și Oana Florea. Președintele a refuzat numirea celor trei pe motiv că sunt persoane nepotrivite pentru a prelua aceste portofolii.

Miercuri, președintele a anunțat și că a trimis motivele pentru care i-a respins pe cei trei, în scris, la Palatul Victoria. Adică i-a răspuns premierului prin comunicare scrisă, instituțională, nu la telefon, așa cum ar fi dorit șefa Guvernului.