Viorica Dăncilă, mesaj către copiii din diaspora, care ar urma să le plătească pensie părinților: „Țara vă așteaptă acasă”

de: Andrei Simion
06 07. 2019

Premierul Viorica Dăncilă a avut un mesaj pentru tinerii care au ales să plece în străinătate. Șefa Guvernului le-a spus că-i așteaptă acasă, declarație făcută în timp ce se afla la Sulina.

Premierul Viorica Dăncilă a mers, sâmbătă, la Sulina, la lansarea programului guvernamental de tabere „ARC”.

În cadrul evenimentului, a avut și un mesaj pentru participanți. De față erau peste 3.000 de copii din comunitățile de români care locuiesc și muncesc în străinătate. Șefa Guvernului a încercat să le prezinte beneficiile întoarcerii în țară.

Viorica Dăncilă: „Țara vă așteaptă acasă”

Premierul Viorica Dăncilă a încercat să-i convingă pe copii să se întoarcă în țară.

„Dorim să descoperiţi România, să fiţi ataşaţi de valorile româneşti. Veţi întâlni oameni minunaţi, este domnul Belodedici aici, veţi întâlni profesori dedicaţi, veţi vedea locuri frumoase, veţi cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile noastre, dar şi frumuseţea sufletului de român. Sper ca aceste amintiri să le luaţi în sufletul vostru şi să rămână cele mai dragi amintiri pentru voi. România vă aşteaptă să vă întoarceţi acasă”
Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă este noul președinte PSD

De precizat că premierul Dăncilă a precizat, încă de vineri, că nici Guvernul și nici PSD nu susține legea care îi obligă pe copii să le plătească pensia părinților. Premierul Viorica Dăncilă s-a delimitat de această inițiativa legislativă.

La rândul ei, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a amintit că numărul participanţilor din acest an de la programul guvernamental ARC este unul record.

„Vor fi peste 3.000 de participanţi în anul 2019, un număr record, în premieră. Acest lucru se întâmplă datorită Guvernului României care doreşte ca an de an numărul acestora să fie tot mai mare, pentru că acasă înseamnă România”, a menţionat Natalia Intotero.

Aflat la a 11-a ediţie, programul guvernamental „ARC” are drept obiective facilitarea interacţiunii şi a dialogului între cetăţenii şi etnicii români din diferite state. Până în prezent, conform MRP, 23.000 de elevi, tineri şi profesori, români din afara graniţelor ţării, au avut oportunitatea de a reveni acasă şi de a se reconecta cu România.

Taberele „ARC” se desfăşoară în perioada 1 iulie – 27 august 2019, în serii consecutive de câte şapte zile în Centrele de Agrement din Sulina, judeţul Tulcea, Oglinzi, judeţul Neamţ, Căprioara, judeţul Hunedoara, şi Săcelu, judeţul Gorj.