Viorica Dăncilă, dezvăluiri fără perdea despre relațiile cu Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu: „A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru”

Dezvăluiri incendiare din cartea Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă a anunțat că urmează să publice o carte-interviu în care dezvăluie partea sa de adevăr din timpul mandatului de premier. Din păcate, cartea reprezintă o amenințare la adresa câtorva nume importante din PSD, printre care se numără fostul lider PSD, Liviu Dragnea, cât și Marcel Ciolacu. Politicianul afirmă că această carte a fost scrisă pentru a transmite adevărul despre ceea ce a trăit, dat fiind faptul că a fost de multe ori judecată de cetățeni.

Liviu Dragnea i-a cerut să îl scape de închisoare

Viorica Dăncilă a anunțat că în curând își va lansa volumul „Viorica Dăncilă – Partea ei de adevăr”, realizat cu ajutorul jurnalistei Marga Nițu. Fostul prim-ministru a anunțat că vor urma „momente interesante”, ceea ce le dă emoții protagoniștilor cărții.

În urma parcurgerii accestui material, românii vor afla adevărul spus din perspectiva Vioricăi Dăncilă, o destăinuire care va cuprinde informații din culisele partidului PSD.

Până la publicarea întregului album, câteva fragmente din carte au apărut în spațiul public, motiv de tensiune pentru mai mulți politicieni vizați. Fostul prim-ministru a povestit momentul în care Liviu Dragnea i-a cerut să de amnistia și grațierea, sărind peste niște pași legali.

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, a descris Viorica Dăncilă momentul în care Liviu Dragnea și-ar fi dorit să fie salvat de la condamnarea la închisoare.

Viorica Dăncilă a explicat ce reacții a primit din jur, din cauza faptului că nu a dorit să amestece politica cu justiția, oferind grațierea.

“Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea.

Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”, mai spune Dăncilă.

Liviu Dragnea era înconjurat de informatori

Viorica Dăncilă relatează despre dorința avidă a lui Liviu Dragnea de a fi informat tot timpul despre tot ce mișcă în Guvern, menționând faptul că acesta suferea de un “deficit de încredere”.

„Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului (…)

A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, povestește Viorica Dăncilă.

Marcel Ciolacu a venit plângând

Fostul premier nu-i iartă nici pe secretarul general PSD, Paul Stănescu, sau pe Marcel Ciolacu, liderul PSD. Aceasta dezvăluie că a fost amenințată că va fi distrusă, din cauza faptului că a refizat să-și dea demisia.

„Eram la Parlament, la Grupul PSD din Camera Deputaților, în birou, când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale (…)

Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci Dan Barna. Paul Stănescu mi-a spus: ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge!”, susține Dăncilă.

Viorica Dăncilă a rememorat în cartea sa momentul în care Marcel Ciolacu a venit în casa sa cu lacrimi în ochi și plin de falsitate pentru a-i cere să demisioneze, oferindu-i o altă funcție în Parlament.

„M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, descrie Viorica Dăncilă scena.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI