Viorel Cataramă instigă cetățenii la infectare: „Și Regina Maria s-a dus și s-a îmbrățișat cu bolnavii de tifos”

Viorel Cataramă instigă cetățenii la infectare:
Viorel Cataramă instigă cetățenii la infectare: "Și Regina Maria s-a dus și s-a îmbrățișat cu bolnavii de tifos

Omul de afaceri, Viorel Cataramă, a explicat luni seară ce l-a determinat să se infecteze de bună voie cu noul coronavirus. Acesta a dat o serie de argumente pertinente, din punctul lui de vedere, concluzionând cu afirmația că și „Regina Maria s-a dus și s-a îmbrățișat cu bolnavii de tifos”.

 Viorel Cataramă s-a dus într-un focar de COVID-19 pentru a se infecta

În urmă cu cinci zile, omul de afaceri, Viorel Cataramă, a comis infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce a mers în comuna Bărbulești, județul Ialomița, acolo unde există peste 70 de persoane infectate cu noul coronavirus, el luându-l în brațe pe unul dintre bărbații infectați.

Această vizită a fost făcută după ce președintele Partidului Dreapta Liberală a încercat să se interneze într-un spital care îngrijește pacienții infectați, iar cererea lui a fost respinsă de administrația spitalelor.

Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare drepturilor şi libertăţilor ale oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a spus Cataramă, încercând să-și explice gestul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au deschis dosar penal pe numele milionarului Viorel Cataramă, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal. În urma deciziei autorităților, Viorel Cataramă a ripostat, considerând că nu a încălcat nicio lege, gestul lui fiind unul de patriot, dispus să-și dea viața pentru țara lui.

Ultimele explicații cu privire la decizia milionarului de a se infecta

Viorel Cataramă a dezvăluit în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei”, care au fost motivele pentru care a recurs la acest gest. El consideră de bun augur o imunizare a populației, pentru a păstra puterea economică și pentru a deveni mai puternici în lupta cu boala. Acesta a mai menționat faptul că statul în casă poate face la fel de mult rău ca și acest virus, sau mai rău, lipsa banilor și a hranei poate conduce la tot atâtea decese.

„Nu sunt singur în promovarea acestei teorii. Încă de acum două luni am spus că România trebuia să accepte și să urmeze calea imunizării de grup, așa cum a făcut Suedia, așa cum au făcut Islanda, Olanda sau Brazilia.

Eu nu fac decât să spun că asta e calea de urmat. Sunt țări care au făcut asta, și-au păstrat puterea economică și nu au mai mulți morți decât alte țări. (…) Nu credeți că se poate muri și din faptul că ai falimentat și nu mai poți întreține familia și mori de foame?

Nu vă puneți întrebarea că 5 milioane de români pot muri și din alte afecțiuni numai pentru faptul că sunt prizonieri în casă? Mai devreme sau mai târziu vor ieși la suprafață aceste statistici din care vom vedea că am salvat câteva persoane cu coronavirus și am condamnat la moarte mii sau zeci de mii de oameni.

Și dacă vă referiți la gestul meu, este un gest pe care l-a făcut și Regina Maria. Regina Maria s-a dus și s-a îmbrățișat cu bolnavii de tifos„, a spus Viorel Cataramă, potrivit antena3.ro.